Den nya Mat-Tina

Har precis klagat mat, ungstekt kassler med sallad och groddar. Riktigt gott må jag säga. Jag har verkligen gjort framsteg i köket och tycker numera det är kul att laga mat. Eller, jag tycker inte det är kul att steka korv och koka makaroner. Utan då det blir något mer "invecklat" i matväg, då trivs jag! Smaskens.

Jag kanske tar över Mat-Tina titeln en dag?

Sitter på soffan och tittar på Den Rätte För Rosing, sista avsnittet nu. Hoppas verkligen inte att hon väljer Hugo. Alldeles för omogen och "pojkig", tycker jag. Aja, ska bli kul att se vem hon väljer. Kan inte reklamen ta sluuut snart?!

Sugen på shopping i Småstaden?

Ohno, mamma ringde precis upp mig och kom på att hon lovat att möta upp ett par vänner på torsdag efter jobbet. :-/ Ska höra mig omkring och se om någon annan vill följa mig dit. Väl där ska jag i alla fall säga hej till Petra, år och dagar sedan jag träffade den bruttan. Gillar inte riktigt när vännerna flyttar, blir lixom.. Tomt. Speciellt efter att hon flyttat, där vi spenderat så mycket tid. Nu bor någon annan i hennes lägenhet, känns.. Konstigt. Antar att vi håller på att bli vuxna. Skrämmande ord det där.

Hur som, hoppas någon vill följa med. Ska höra mig för redan nu.


Maria Westerlund: Om du läser detta. Ring mig ♥

Tips på bra designare (?)

Har gjort lite ändringar i headern, igen. Jag vet, jag skrev att jag var nöjd och skulle inte ändra på ett bra tag. Men, är man arbetslös och har massa tid över så blir det lätt så. Haha! Är inte så nöjd med denna dock, och tyckte inte särkilt bra om den förra heller egentligen. Funderar på allvar att beställa en grym design av någon som kan. Är bara rädd för att det inte ska bli som jag tänkt mig. Hmm, får fundera på det där! Om jag nu skulle beställa en ny, finns det någon speciell person ni då rekomenderar? Finns ju huuuur många som helst.

Gamla headern:


Nya headern:


Världens snyggaste kvinna?

Är kanske lite efter, men har precis fått upp ögonen för Beyonce - Halo. Kärlek på hög nivå ♥ Hon är så jävla grym. Hela tiden! Kanske världens snyggaste kvinna, dessutom.


Har inte fått mycket gjort idag. Ätit fil med havre och frön som är bra för magen och en macka. Plockat undan från rumsbordet. Pratat med mamma, och kommit fram till att på torsdag far vi med gratis-buss till Piteå för att traska på stan, tjejkvällen hålls där då. Pepp, pepp, pepp. Bussen går 17:30 härifrån, tar ca en timme att åka dit, och vi åker tillbaka klockan 22:15. Hoppas Maria också har tid att träffa mig då. Skulle vara pricken över i:et.

Blir lite deprimerad då jag läser andras bloggar, de flesta från Stockholm, som berättar hur fint väder de har. Hur de kan sitta ute och äta glass, bara sådär. Livet är inte rättvist alla dagar. Haha! Här var det snöstorm (nästan) i förrgår och idag är det molnigt och jävligt. Aja, snart kommer våren upp till norr också.. Hoppas jag.

Remember those walls I built,
well baby they're tumbling down.
And they didn't even put up a fight,
they didn't even make a sound.

Lunch på Stigs och nytt sommarplagg

Har ätit lunch med mamma och pappa på Stigs idag, blev varma-mackor med ishavsröra. Dä satt bra i kistan dä. :-) Efteråt gick jag över till Brogården för att ligga på angående sommarjobb, och jag var redan klar för sommaren. How lovely! Klirr i kassan, all summer. Mihi ♥ Mamma och jag traskade sedan vidare in till stan för att kika in på Gina och Lindex. På Gina la jag vantarna på en superhet pennkjol. Tack mamma!

Gud vad jag längtar till sommaren. Eller i alla fall våren. Vädergudarna är onda.


Hur fan tänker människorna?

Godkväll! Har kikat på Marley And Me ikväll, oerhört fin film. Grät som ett barn (nästan) på slutet. Så oerhört sorligt.. Detta var en sånhär alla-måste-se-oavsett-om-ni-vill-eller-inte film. Få människor lär ångra att dom gjorde det, och kan nästan garantera att ingen hundägare skulle gå under ångra-kategorin. Nu håller jag på att få hem Picture This, tvivlar på att den kommer vara lika bra som den förstnämnda, men är inte en på snudd till trött så det blir nog i alla fall ett finfint tidsfördriv.

Något annat jag såg ikväll var Sanningens Ögonblick, och varje gång jag ser detta undrar jag hur fan människorna som ställer upp och medverkar egentligen fungerar. Trots att jag inte har ens i närheten så mörka hemligheter som alla de som sitter i den stolen har, så skulle jag aldrig någonsin, för oavsett hur mycket pengar, medverka. Aldrig alltså. Jag blir hellre hemlös och sedan svälter ihjäl innan jag ens skulle tänka tanken på sätta mig i samma stol som dem för att få in lite stålar. Någon måtta får det vara, och lite värdighet bör även de vilja behålla. Men nej, tydligen inte. Snackade med mamma som ringde mitt i programmet för att säga att hon idag såg det för första gången och var helt förskräckt. Hujedamig.

Våga vägra skämma ut er för ett par tusenlappar.


Aja, back to slösurfandet. Godnatt på er!

De har skapat ett mirakel

Fick just se Sandra och Peters lilleman genom webcam. Sjukt lik Sandra. Helt adorable -tårögd-.


Ibland känns allting bara grått för mig också

Nu har jag stökat undan, diskat och dammsugit. Per står och putsar fläskfileén. Idag blir det fläskfilégryta och ris. Gud vad jag längtar! Det är himmelskt gott. Idag kör vi med fläskfilé, matlagningsgrädde, hela championer, röd paprika och lök. Vi kryddar såklart sedan efter smak. Nu kurras det i magen.

Föresten så läste jag precis det här (<-- länk) inlägget hos Blondinbella. Jag vill också ha alldeles för mycket pengar och fara på impulsiva resor.. Bara sådär lixom. What a life, helt underbart.. Hursom så kommer förhoppningsvis fläskfilégrytan smaka bättre än deras American Pancakes. Haha!

Valet är inte svårt. I alla fall inte för mig.

Ska gå och hjälpa till nu. Smakligmåltid på oss!

Har ni kommit ihåg att ställa fram klockan?

Inatt klockan 02:00 blev klockan 03:00. Vi gick från vintertid till sommartid, trots att det snöar idag. Mycket till och med.. Nu är jag så grymt less på snön. Ge oss vår och sedan sommar, snälla. Hade tänkt gå ut på en promienix när jag vaknade, men jag strejkade hårt när jag såg hur mycket snö som föll från himlen ner på våra tidigare bara gator. Deprimerande.

Har i alla fall tänkt börja om med min hemmaträning. Jag och Per var superduktiga förut på att hålla igång med det. Armhävningar, sit-ups, plankan osv. Går ju hur bra som helst att hålla igång musklerna hemma, gratis. Ska försöka komma ihåg och få tummen ur en gång om dagen i alla fall. Tar ju inte så lång tid, så har lixom ingen anledning att inte göra detta. Aja. Nog om det.

Kom ihåg att ställa om klockorna om ni glömt det.


Bilder från igår

Har fört över bilderna från igår nu också, tänkte dela med mig av några av dem i alla fall. Blev en hel del tagna under kvällens gång, men inte mig emot :-)


(Alla bilder är klickbara)

Sådärja. Och återigen, tack för igår alla deltagande ♥

Våran Earth Hour

Nu har vi tänt här hemma igen. Hade rätt mysigt den där timmen när allt var bäcksvart och knäpptyst och bara ett par ljus lös upp köket där vi satt och spelade kort.
Quality-time på hög nivå!


Win A Date With Tad Hamilton

Har precis sett klart Win A Date With Tad Hamilton. En fin, rolig, romantisk, tjejfilm. Enkelt sammanfattat. Himla bra var den dessutom, snyftade en hel del där på slutet. How romantic ♥ Är en riktig sucker för romantiska tjejfilmer.



Mitt betyg: 10/10.

Mamma Sa Att Jag Var Sjuk & Säg Det Inte Till Någon

Per ringde nyss för att berätta att "En Shopaholics Bekännelser" inte fanns inne. Hastigt och lustigt kom jag då på att jag istället ville läsa "Säg Det Inte Till Någon" och "Mamma Sa Att Jag Var Sjuk". Jag har någon förkärlek till tragiska självbiografier. Vet egentligen inte varför eftersom jag oftast känner mig nedstämd och ledsen då jag läser om så tragiska saker, sånt som man bara trodde hände på film. Men trots detta vill jag läsa, och kan verkligen sträckläsa en bra självbiografi, om den handlar om något tragiskt eller sorligt. Jag fastnar lixom, och kan inte lägga boken ifrån mig om det inte är något viktigt som kommer upp. Nu ska jag ta mig an två till.

Hoppas i alla fall de har ett lyckligt slut.

Earth Hour

Ikväll är det dags för Earth Hour, då milliontals människor släcker och stänger av all onödig el för klimatet. Mellan 20:30-21:30 gäller det. Hos oss kommer det i alla fall att vara kolsvart och knäpptyst under denna timme.  Vi har bestämt oss för att läsa med hjälp av värmeljus i soffan under denna tid. Släcker ni hemma hos dig?



Helt underbart kul kväll

Nu har Hasse farit hem (han sov här inatt), innan han for hem åt vi på Tre Kronor tillsammans. Igår då? Jag hade skitkul, precis som jag hoppats på. Vi där dansade, sjöng och skrattade vi hur mycket som helst. Såhär lyckade kvällar kommer sällan, och gårdagen kommer jag leva länge på. Tack allihopa för igår ♥ Kommer föra över bilderna senare, är jättetrött så jag orkar bara inte göra det nu.

När Hasse skulle hem följde Per honom ner till stan. Hasse skulle försöka byta byxorna han köpt igår på rea, de visade sig vara för små då han inte provade dem innan han köpte. Tyvärr så var något byte inte aktuellt, gick inte heller lämna tillbaka dem. Hoppas det finns någon som vill köpa dem av honom då istället, verkligen inte kul då man handlar kläder som sedan visar sig att man inte kan ha. Menmen. Är huvudet dumt får börsen lida. Efter det tog han bussen hem och Per fortsatte till Stadsbiblioteket. Han ska hyra en bok åt sig själv och två till mig, "En Shopaholics Bekännelser" 1 och 2. Hoppas de finns bara!

Bokmals-Tina. Jag som hatade att läsa böcker. Jag börjar kanske bli gammal, haha!

Vad är det för fel på dagen storlekar?!

Nu har Per kommit hem med mina nylonstrumpor, jag valde svarta eftersom jag har en rätt mörk outfit ikväll. Men det finns ett problem, de är lite för stora. Och vet ni vad det är för storlek på dem?! 36-44, trettiosex-fyrtiofyra.. Whats up med den storleken? Hur fan ska alla människor mellan dessa storlek kunna använda dem?! Jag fattar ingenting, noll, nada..  Aja, glad är jag ändå, för snart kommer allihopa hem till oss. Mihi ♥

Hoppas ni får en underbar fredag, oavsett vad ni hittar på!


Jag är med och tävlar, var med du också!

Jag är med och tävlar i Alisas blogg, om en snygg och stilren skylt att sätta på toalettdörren.

För att tävlingen ska bli av måste och för att någon vinnare ska utses måste vi vara 20 tävlande.
Så kom igen nu, klicka in er hos Alisa (<-- LÄNK) och var med!

The party is in you

Sådär ja. Nu är kläderna (förutom nylonstrumporna som inte är köpta än) och sminket på plats, även håret har blivit plattat. Har också pratat med både Maria och Mia, så dom dyker upp här efter 20:00 ikväll. MJIHI vad jag är på bra humör! Har överskottsenergi och är superglad. :-) Det här kommer bli en bra kväll, det känner jag på mig.

Jag laddar upp med denna:

pepp, Pepp, P-E-P-P!

Har precis kommit ur dushen och Per har precis kommit hem efter att ha varit hos tandläkaren och på Solbacken. Peppar för ikväll, lite vänner kommer över och vi ska ha massa trevligt och lite alkohol kommer förtäras! Hoppas Mia och Maria kommer också, var så länge sedan jag träffade Maria och jag trivs så bra i deras sällskap! :-)

Nu ska jag fortsätta göra mig klar (ja, redan) haha! Jag kan verkligen inte vänta då jag ser fram emot något. Så nu ska jag ta tag i sminket och kläderna. Måste också komma ihåg att be Per köpa nya nylonstrumpor åt mig då han far och handlar senare. Egentligen är det grymt onödigt inköp, i alla fall för mig, de går jämt sönder. Det slår aldig fel alltså! Jag kan inte förstå hur, men maskerna går upp, de spricker, det blir fläckar.. Alltid något. Men det är så fint, och dessutom mycket varmare än att vara helt barbent. Hur som haver måste jag ha nya idag. Hoppas ni får en trevlig fredag!

Edit: Fick just ett sms av Maria, DOM KOMMER! :-D Nu måste jag verkligen agera. Pepp, pepp, pepp.

Mia och Maria ↑

Världens bästa pojkvän

Min älskade sambo sprang (okej, han sprang inte, men gick snabbt) till Karamelltåget för att hinna innan det stängde. Han skulle köpa snus och några "färdgodisar" att äta på vägen hem. Hem kommer han efter ca 20 minuter med godis till mig. Mmh, jag som var så sugen!

                                                             Tack snälla, snälla du!


Har också snackat en hel del i telefon ikväll. Vi snackar timvis alltså. Snackade först med Maria, sedan med Mia, efter det med Jesicca och efter henne med Hasse. Herregud! Örat är varmt, samma sak med mobilen och battieriet har hunnit dö två gånger. Haha! Hej och hå. Men trevligt är det allt. Jag+telefonen+någon trevlig människa=kärlek.

Varför jag inte svarar på era kommentarer

Tänkte bara informera er om anledningen till varför jag inte svarar på era kommentarer. Det är för att när den nya designen sattes på plats så togs även en funktion bort (av misstag). Biverkningarna av att denna funktion nu är borta är att jag inte får upp era bloggadresser. Varken på bloggen, under kommentarer, eller på sidan där jag godkänner dem. Det gör det mycket svårt för mig att bara genom ett namn hitta till din blogg och svara på din kommentar.

Detta problemet kommer Per förhoppningsvis fixa inom kort (han sitter nu och försöker se vad som är fel) och då lovar jag att svara på varenda kommentar jag fått. Men fram till dess skulle det vara jättebra om ni skrev med er bloggadress i fältet där man kommenterar också, så kan jag svara på era kommentarer.

Vill också passa på att tacka er som tar er tid att kommentera, jag blir jätteglad ♥

Problemet är nu löst. Stort tack till Per som löste detta, snabbt och enkelt.

Test-varning

Är något rastlös och hittade ett roligt, och annorlunda, test i Marias blogg.

Gå in och googla på dessa:

1. Ditt Namn
2. Ditt Mellannamn
3. Ditt Efternamn
4. Namn på gatan där du bor
5. Namn på den du gillar
6. Din ålder
7. Det sista du åt idag
8. Färg på tröja du har på dig just nu

Ta sedan den första bild som kommer upp!

Tina:


Louise:


Dahlberg:


Läkarvägen:


Per:


20:


Rostbiff:

Rosa:


Sådärja. Nu är det eran tur! Skriv till mig om ni gör detta så jag kan kolla in erat.

Massor med filmtips

Här kommer det utlovade film-tips inlägget. Kommer, sammanfattat, skriva vad jag tyckte om filmerna samt sätta mina betyg på dem. Alla filmerna är filmer som jag sett och som jag tyckt var bra. Filmer jag alltså rekomenderar er alla att se.


Yes Man- Bra komedi av allas våran Jim Carrey. Har aldrig sett en film med honom som inte varit bra, så detta var alltså inget undantag. Rekomenderas starkt. Mitt betyg: 9/10.

Accepted- Riktigt kul film. Många problem som sedan måste lösas har huvudrollerna i denna film skapat. Mitt betyg: 8/10.

Forgetting Sarah Marshall-
Även denna är riktigt bra. Såg den om och om igen flera gånger, riktigt rolig. Bra skådespelare dessutom. Mitt betyg: 9/10.

Grandmas Boy- Riktigt jäkla kul, skrattade mig nästan igenom hela. Rekomenderar därför även denna till er. Mitt betyg: 10/10.

Tenacious D The Pick of Destiny- Sjukt bra. Även denna har jag sett hur många gånger som helst, kan nästan hela filmen utantill. Har ni inte sett denna är det ett måste. Mina poäng: 10/10.


A Walk To Remember-
Superbra film. En av mina favoritfilmer dessutom. Var beredd på massor av tårar men även endel skratt. En film som man inte glömmer efter man sett den. Mitt betyg: 10/10. 

Changeling-
Har skrivit om denna förr vet jag. Men det tåls att göra igen. Fruktansvärt bra alltså. Skulle inte ens rekomendera min västa fiende att inte se denna, haha! Mitt betyg: 9/10.

An American Crime-
Fruktansvärt sorlig och fruktansvärt bra. Man kan inte tro att detta faktisk hänt, på riktigt. Usch.. Mitt betyg: 9/10.

The Bucket List-
Väldigt fin. Ja, det är en fin film. Ger prov på äkta vänskap och filmen får en att tänka efter. Ta vara på de du älskar och skjut inte upp något till imorgon. Mitt betyg: 10/10

The Notebook- Många har säkert redan sett denna, samma sak med A Walk To Remember. Men har man av någon anledning missat att se den så hoppas jag att ni kommer göra det. Så fin och så romantisk att jag vet inte vad.. Mitt betyg: 10/10



The Amityville Horror- Hemsk, hemsk, hemsk. En skräckis som är "äkta", alltså inga monster eller liknande. Mitt betyg: 9/10.

The number 23-
Vädigt bra. Dock inte så hemsk, men spännande. Även denna med Jim Carrey i huvudrollen. En film jag helt klart rekomenderar. Mitt betyg: 8/10.

1408- Bra skräckis, dock overklig. Och med overklig menar jag med monster och spöken. Är ni som mig och ogillar overkliga filmer så tycker jag ändå ni ska se denna. Den är, trots det, väldigt bra. Mitt betyg: 7/10.

Taken- Väldigt bra. Spännande, fängslande och förargande. Även denna film som man knappast glömmer. Mitt betyg: 10/10.

Beck- Tror de flesta vet vad detta är för filmer. Men är det någon som av någon anledning inte sett dessa är det på hög tid att göra det nu. Mitt betyg: 10/10.


Bolt- Sitter och ler nu när jag skriver om denna. En riktigt rolig film som alla bör se, oavsett ålder. Mitt betyg: 9/10.

Ratatouille-
Trodde denna skulle vara jättedålig innan jag sett den. Trots detta tog jag mig tid att se den, och det ångrar jag inte. Tji fick jag allt, denna film är väldigt bra även den. Mitt betyg: 8/10.

Wall-E- Bäst, bäst, bäst. Wall-E måste vara den finaste och snällaste varelse som någonsin visats på bioduken. Kan se den hur många gånger som helst och kommer nog aldrig lessna. Mitt betyg: 10/10.

Mums-middag

Mätt och belåten. Gick på Konsum tidigare efter att Per berättat att de hade nedsatt pris på rostbiff, det får man ju inte missa. Såna chanser kommer sällan. Köpte också med mig potatissallad och en gurka.
Supergott ♥



Håller på att tanka hem Freedom Writers, tänkte kika på lite filmer även ikväll. Bör också ta hand om disken, men först måste rostbiff-koman få lägga sig. Eller, jag kanske diskar imorgon. Är proppmätt. Maha. Jobbig känsla. Vilket i-landsproblem! Totally. Ger tusan i att skriva mera nu, inte en själ som vill läsa detta. Ringer Maria istället. Snart kommer ett inlägg proppat med filmtips, välkomna tillbaka då istället.

It´s all about money

Nu har jag gjort lite små ändringar i headern, vet inte om det är något man tänker på eller syns. Hur som helst har jag i alla fall lagt till "smile" ovanför bilden i "menyheadern" och miskat bilden samt lagt ramen runt. Har också lagt till fåglarna ovanför palmerna och gjort "blommorna" i headern starkare rosa.

Har också suttit ute på balkongen och läst ur boken. Det är så oerhört fint väder, solen värmer i ansiktet och det är helt vindstilla (i alla fall bakom balkongdörren). Skönt. Jag peppar som tusan till våren.. Och sommaren. Jag undrar vad man ska hitta på i sommar egentligen. Kommer jobba stor del av den, men efteråt. Kanske ska planera in nåt så man blir manad till att spara, för att spara pengar är inte nåt varken jag eller Per är bra på. Kan bero på att det är så jäkla busenkelt att spendera pengarna, det lixom brinner i fickan.

Måste planera. Ska höra med Per om det finns nåt han är sugen på.

Välkommen till världen

Vill börja dagen med att skriva grattis till Sandra och Peter som igår fick en pojke!
Önskar er all lycka i framtiden,och hoppas att allt gått bra.


Recentioner på kvällens filmer

Herregud så trött jag är, märks verkligen att jag inte steg upp i "normal" (normalt för mig) tid imorse. Kommer kojsa rätt tidigt känner jag på mig (tidigt för att vara mig).

Först tänkte bara, lite snabbt, recensera filmerna vi såg ikväll.

Handling: En polis från texas får reda på att han kan ha en dotter, som fördes bort och såldes för några år sedan. Under sin utredning, möter han en ung pojke, från Mexico City, vars trettonåriga syster har blivit kidnappad. De tar sig an att rädda flickan.
Info: Filmtipset.

Jag tycker: Helt klart sevärd. Handlar om ett viktigt och gripande ämne (sexhandel). Filmen fick i alla fall mig att tänka efter. Slutade dock rätt konstigt och enligt min mening hade själva filmen kunnat vara något bättre, med tanke på vad den faktiskt handlade om. Tycker trots de att ni ska se den, kan rekomendera denna till en kväll då det verkligen är slut på film-ideér.

Mitt betyg: 6/10



Handling: Efter ett trauma på sommaren börjar Melinda high school stum. Medans hon kämpar med skola, vänner och familj berättar hon sin mörka berättelse om hennes experiment. Cch varför hon har slutat prata.
Info: Filmtipset.

Jag tycker: Faktisk, helt ärligt, väldigt värdelös. När man läser om handligen för filmen står det att Melinda är stum. Fel. Melinda är inte stum i filmen, hon pratar i stort sett oavbrytet. Och vad dom menar med "exprimentet" har jag ingen aning om. Filmen fick aldrig någon handling, man satt och väntade till eftertexterna på att något skulle hända. Men ingenting hände. Denna film, är som ni kanske förstår, ingen jag rekomenderar någon att se. Slöseri med tid.

Mitt betyg: 2/10



Nu ska jag borsta tänderna och göra alla andra "måsten" innan jag kryper ner i sängen.
Godnatt på er allihopa!


Våfflor på våffeldagen

Gud vad effektiva vi varit idag! Har städa hela lägenheten, grundligt. Storstädat i klädkammaren, diskat, dammtorkat, dammsugit, ställt i ordning, städat och ställt om i köksskåpen osv. Under tiden vi gjorde detta gjorde jag smeten till de blivande våfflorna och när städningen var klar gräddade jag dem. Blev helt underbart goda, är rentav stolt över mig själv. Trodde inte jag hade denna våffel-talang. Haha! Krispiga och gyllenbruna i färgen, misslyckades inte med en enda.

Per hann också, i samma veva han gick med soporna, gå på Konsum ännu en gång. Denna gång inhandlades sylt och grädde till våfflorna. Chips slank visst också ner i korgen, vi tänkte smaska till filmerna vi snart ska se. Vill också tacka Lena (Pers mamma) som gjorde detta kalaset möjligt, ekonomiskt. Filmerna vi kommer se är Trade och Speak, håller tummarna för att de kommer vara bra.

Jag älskar våra myskvällar, det gör även mina smaklökar.


Scrambled eggs och mjölk

Nu är jag hemma igen. Mötet tog bara några minuter och var rätt meningslöst. Men precis som jag trott är jag nu pigg och alert, skönt som tusan. Vi bokade också en tid för nästa möte, och även då valde jag morgontiden 09:00. Det är så otroligt härligt att stiga upp tidigt när man har något att gå upp till och spciellt nu när solen börjar vara framme. Har man ingen anledning att stiga upp är det lätt hänt att man bara lägger om sig och somnar om efter att väckarn ringt.

Per är på Konsum för att handla mjölk och när han kommer hem ska vi äta scrambled eggs och dricka mjölk. Så oerhört gott, speciellt nu när det var så länge sedan sist.

Godmorgon onsdag!

Grymt trött och seg i kroppen. Trots detta ska jag på möte klockan 09:00. Kommer garanterat känna mig mycket piggare efteråt, eftersom kommer gå ner på stan (där mötet är) och sedan gå hem.  Håller tummarna för att solen kommer vara framme hela dagen, och att snön håller sig borta. Nu vill jag ha vår!

Hur som helst. Godmorgon på er!


Finally, nya headern är nu på plats

Nuså, äntligen har jag fått upp nya headern. Gud sicken tid det tagit, inte för att den är så invecklad utan för att idétorkan höll på att ta över mitt liv. Är fortfarande något tomt kan jag tycka, men det kanske är bra. Lite mer stilrent, tänker jag istället. Orkar verkligen inte tjaffsa på med det dära mera nu. Nu är jag verkligen less, och det kommer ta tid innan jag tänker tanken på att byta design ännu en gång. Haha! Nemen, på allvar så är jag faktiskt nöjd nu, och färgerna är nu mycket mera "jag".

Men nu vill jag gärna höra: Vad tycker ni? Lämna gärna en kommentar oavsett vad ni tycker. Nu hoppas jag kommentarerna flödar, eller något. Nemen det är kul och lärorikt att höra andras åsikter. Det är trots allt även ni som läser som ska trivas här inne.

Nu är det dags för kvällsfika och sedan "piss i säng" (pappa sa alltid så när vi var små, haha!)

Ha alltid koll på dina nycklar!

Slappdag, på allvar. Riktigt skönt har det dock varit. Behövde inte stiga upp ur den varma sängen förens jag kände för det, behövde inte dra på mig kläderna och he mig ut i snön för att passa någon tid, behövde inte städa (eller jo, egentligen), behövde lixom ingenting egentligen. Har inte gjort någon som helst nytta idag, förutom att steka köttbullar och kokat makaroner.

Skulle däremot vara duktig och gå ner till stan för att handla snus. Per skulle lix på ett möte så jag kunde gå med han en väg. Problemet var bara att när jag kom hem igen, var dörren låst. Och gissa vem som hade nyckeln? Ja inte var det då jag i alla fall. Per hade alltså nyckeln på mötet och jag tog mig inte in. Ringde då till honom och berättade hur det låg till, så då var han snäll och kom för att möta mig. Tur. Jag hatar verkligen att vara utlåst. Och de få gånger det händer, det är gångerna då man verkligen, verkligen, verkligen vill hem. Haha! Just my luck.. Men nu är jag i alla fall hemma i tryggt förvar.

Viktigt, viktigt, viktigt.


Håller fortfarande på med headern. Var tvungen att börja om med den idag, kom på en helt annan idé. Haha!


Godnatt, good night, Iyi geceler, Buona notte

Nuså, nu ska jag sova. Ligger i sängen med laptoppen nu. Per och katterna snarkar ikapp och mina ögonlock börjar bli tunga. Har kommit en bra bit på headern nu, det tar sig! Härligt, härligt. Photoshop är riktigt roligt när man i alla fall kan grunderna, då är det rätt lätt att lära sig resten sålänge tålamodet inte tryter. Har faktiskt haft ovanligt bra tålamod denna natt, inte likt mig. Haha!

Nu är det hög tid att släcka datorn, lägga sig tillrätta i sängen (spoona Per) och stänga ögonen.
Sov så gott allihopa!

Våga vägra sova (typ)

Gick aldrig och la mig efter att jag skrev förra inlägget för att nu har min älskade sambo, återigen, hjälpt mig med bloggen ♥ Nu är det bara typsnitten och headern som inte är tipptopp, och det kan jag ordna på egen hand (nästan). Jag är faktiskt väldigt nöjd nu och både hoppas och tror att jag inte kommer ändra mig och byta design på ett bra tag. En sak är säker, det är mycket roligare att blogga om man har en design som man trivs med. Dessutom är det mycket roligare att läsa en blogg som har en egen design, alltså ingen av "orginalen" som man får då man skapar bloggen, tror faktiskt inte jag läser en enda blogg med standard-design. Mycket trist och opersonligt!

Nu ska jag plocka undan från vardagsrummet eftersom Per varit superduktig och diskat undan. På tal om disk, imorgon ska jag försöka  få upp före och efterbilderna från när vi städade här i bloggen. Om jag glömmer bort det och någon annan som är intresserad av att se kan ni gärna få påminna mig, mitt minne är bra.. Men kort.


ZzzZZzzzZ

Gud, nu ger jag upp för kvällen. Haha! Får ta nya, friska tag imorgon istället. Per är återigen hemma, ska höra med han om han vill/kan hjälpa mig med sakerna jag inte kunde fixa medans han var borta bara. Har också precis lagt på med Maria efter 1 timme 50 minuter och 30 sekunder. Haha! Vi slutar aldrig prata när vi väl börjat ♥


Sov så gott allihopa! Så hörs vi imorgon istället.

Designproblem

Nu återkommer den där idétorkan igen, eller snarare hur-jag-ska-kunna-få-till-det-som-jag-vill-i-PS-torkan Mjää.. Men vad att göra? Ska fortsätta fundera. Ett stort minus är att Per inte är hemma, behöver lite hjälp. Photoshop är en hel vetenskap, på allvar. Men träning ger färdighet har jag hört, och lite säkrare är jag allt. Mjihi. Skulle vilja gå en PS-kurs, finns såna? Vill lära mig redigera bilder på ett bra sätt och att få till saker och ting som dom ser ut i huvudet. Min header som jag vill ha den finns i huvuden, problemet är bara hur jag ska kunna visa datan och PS vad det är jag vill. Hmm.. Som sagt, ska fortsätta fundera.

Som ni kanske ser har jag i alla fall bytt bakgrund, blev så less på det rosa. Ska såklart ändra rubrikerna och sånt också, ge mig bara lite tid. Haha!

 Före:


Efter:


Btw, när jag lix håller på att gnälla: AIK är sämst. 0-3 till Färjestad, hurrej.


Höll på att glömma Herman!

Haha! Hade glömt bort att vi tog bilder med Herman efter hjärt och lungrädnings-kursen igår. Herman var alltså dockans namn, de döper dem för att veta vem utav dem de ska använda till vilken kurs. Här är bilderna:


Bild 1: Jag och Herman. Bild 2: Mamma/instruktör och Herman. Bild 3: Louise och Herman. Bild 4: Elise, Herman och Louise (små-systrar)



Nu har jag tänkt fortsätta med mig header,
är som sagt inte helt nöjd och nu har jag all tid i världen så jag tänkte ta tag i det nu. Började lite smått igår, så får se om jag får det klart idag.

shopping med Elin

Har varit nere på stan med Elin idag,därav noll uppdatering. Hon hittade en ritktigt snygg klänning från Gina och ett par grymt snygga skor ifrån Wedins. Snygga, svarta heels. Ja, jag är avundsjuk. Ge mig ett jobb så jag också kan köpa fabulous, high-heels shoes! Vi åt också lunch-buffe på Tatung. Frukansvärt gott! Speciellt pastan med skinksås.

Efter att vi varit färdigt på stan for vi förbi hennes mammas jobb för att byta bil sedan hem till oss. Sedan vi kom hem har vi sett på Sunes Sommar (fortfarande grymt bra och jäkligt rolig), Scrubs och Greys. Nu har hon däremot dragit sig till ladan för att se SAIK - Färjestad live. Jag ska se den hemma i soffan jag medans Per är på årsmöte med Folkpartiet. Hur som haver, HEJA, HEJA, HEJA AIK!

Nu: Föra över bilderna jag tagit på senaste till datan.


Mys-söndag

Elin ringde för ett tag sedan för att fråga om jag var sugen på att ses. Självklart var jag det! Hur länge sedan som helst jag träffade henne också eftersom hon flyttat upp till Luleå. Så ikväll blir det Parlamentet följt av Beck tillsammans med Elin och kanske Per. Härliga söndag!

Bild 1: Jag och Elin. Bild 2: Elin, jag och Emma. Bild 3: Werner och Elin.


Hjärt och- lungräddning

Hejhejhallå bloggen! Blev så att jag följde med ut igår i alla fall. Hade varken träffat Malin eller Mia på ett himla bra tag, så då ställde jag in den lugna kvällen, gick hem och bytte om samt hämtade pengar och legg. Hade verkligen jättekul igår! Tack till alla som var med igår ♥

När jag vaknade imorse så låg jag kvar i sängen med laptoppen och bara tänkte och planerade hur oerhört lugn denna dag skulle bli. Men då, efter en stund, ringde pappa och frågade om jag var redo. För vad, tänkte jag direkt. Blev då påmind om att det var idag jag skulle gå hjärt och- lungräddnings-kurs, med mamma som instruktör. Som tur var. Kastade mig då upp ur sängen och gjorde mig klar på 2 röda. När jag kom till sjukhuset mötte jag upp med mamma, Elise och Louise (som också skulle gå kursen) och blev bjuden på rostbiff och potatissallad. Mätt och belåten kunde jag sedan genomföra kursen utan större problem. Var faktiskt rätt kul! Så återigen, tack mamma för detta ♥

Jag kan rädda liv!


Nu när jag kom hem så skickade jag koden för pizzorna jag vann igår till MIahMariah. Tänkte att eftersom jag inte kan använda koden så kunde jag lika gärna ge den till någon som kunde. Smaklig måltid!

Nu: Städa undan. Ha en skön söndag!

Bullens istället för pizza

Blir istället Bullenskorv med bröd till middag. Det är gott det också. Ikväll ska jag till Malins 20-års fest, ska dock ta det väldigt lugnt och gå hem när de andra går ut, är jättetrött och jag ska verkligen se till att det blir en tidig kväll ikväll.

Idag mötte jag upp mamma och pappa utanför Konsum för att sedan följa dem på en promenad med Nemo. Åt årets första glass (laktrispuck) och blev bjudna av Konsum på våfflor. Mjammi. Vi gick, efter detta, till Vitberget där Ellen och Anja åkte slalom för fulla muggar medans vi satt oss i solen. Fruktansvärt härligt väder ute, idag också! Måtte detta hålla i sig.

Riktigt, riktigt god. Rekomenderas verkligen!

Nu ska jag gå och börja koka korven medans Per gick iväg för att handla Ketchup och räksallad. Lyxkorv, på hög nivå! Jag älskar nog allt som har med räkor att göra. Synd bara att Per inte tycker likadant. Sedan ska jag vila litegrann innan jag gör mig klar för kvällen, självklart ska jag också titta lite på hockeyn som visas på 5:an. Färjestad - SAIK. Heja, heja AIK!

Sen får jag passa på att hälsa nya läsare välkomna hit!
Av någon anledning har statistiken gått hastigt uppåt ;-)


Helt otroligt!

Helt otroligt! Jag som aldrig vinner något, vann två pizzor hos Gaybloggen.
Nu jäklar ska här käkas pizza! Tack, tack och tusen tack!


Edit: Åhnej. Koden som Amir skickade går inte använda här i Skellefteå eftersom dom bara tar emot kontantbetalning då det är utkörning. Fanfanfan, vi som hann bli så sugna. Gaah. Aja, det var ju kul att få vinna i alla fall!


Stress, stress och irritation

Herregud vilken dag! Som ni vet så var det katastrof här hemma. Så jag satte igång och städa runt 13:00 tiden. Allt gick som på räls tills det att jag dammsugit ungefär halva lägenheten, då går själva "slangen" till dammsugaren av. Eller det lixom "remsas" upp. Blev lite smått irriterad. Men eftersom Per var påväg ner till stan ringde jag honom och bad honom köpa silvertejp så vi kunde tejpa ihop grejen. Sagt och gjort, det skulle han fixa. Efter, ungefär, en och en halv timme kommer han hem och berättar att han glömt kortet hemma. Alltså hade han ingen silvertejp med sig hem. Blev då ännu mer irriterad och snörde på mig skorna och traskade själv iväg för att handla detta.

Så mycket liv... För detta?!



Jag kommer ner och handlar tejpen samt diskmedel, eftersom vi upptäckt att den var slut. Går sedan in på bolaget för att handla nödvändigheter för helgens bravader, då ringer pappa och undrar om vi inte vill komma för att äta tacos hemma hos dom så Per kunde hjälpa dem med datorn som dom fått tillbaka tidigare idag (dom hade lämnat in den hos ICD för 3 månader sedan, fick tillbaka den idag. Rekomenderar er alltså att INTE lämna in er dator där). Sagt och gjort även det, pappa kommer och hämtar upp oss och vi far till Ursviken för att äntligen få tid för lite mat. Per tjollrar på med datorn och kan sedan konstatera att det är bara att lämna in den, IGEN. Datorn har fortfarande precis samma problem som när de lämnade in den första gången, FÖR TRE MÅNADER SEDAN. Hrmp..

Tack mamma och pappa för maten ♥ Det behövdes verkligen en dag som denna!


Efter middagen blev vi bjudna på kaffe med kaffeost och wienerbröd medans vi satt. Under tiden vi fikade blev det en hel del snack och klockan 20:28 tog vi slutligen bussen hem för att ÄNTLIGEN kunna dammsuga och diska färdigt. PUST! What a day..

Lägger upp före och efter bilder imorgon, nu ska jag andas ut i soffan. Myskväll med Per står på schemat. Trevilg helg!

Jag blir tokig!

Idag MÅSTE det bli städat här hemma. Jag otrivs så fruktansvärt då det är såhär äckligt stökigt. Hela lägenheten ser ut som 7 svåra år, minst. Disk i förbannelse. Massa katthår, smulor och damm på golvet. Grejer och kläder ÖVETALLT. Tog kort på disken igår, Maria ville se om det var så hemskt som jag förklarade. Dessa bilder har endast Maria tillgång till, kommer inte lägga ut dem här på bloggen. Det är verkligen way to much, ni skulle tro att jag var helt störd som ens kunde leva i detta. På riktigt. Fast iofs så kan jag inte leva i detta. Något måste hända, och det måste hända NU!

Vi hörs igen då det är strålandes här hemma. Tar kanske före och efterbilder, om jag vågar.


Underbara, underbara Maria

Maria svarade på andra signalen. Samtalet ledde till att vi fikade tillsammans, genom telefonerna. Haha! Maria är en utav mina absolut bästa vänner. Har känt henne hela mitt liv, eller i alla fall sedan hon föddes (jag är lite mer än ett år äldre än henne). Och jag hoppas verkligen, med hela mitt hjärta, att vi alltid kommer ha samma kontakt med varandra som vi har idag. För att trots att hon bor i Piteå och jag i Skellefteå och ses väldigt sällan så har vi (nästan) daglig kontakt nuförtiden och jag känner att jag kan prata med henne om vad som helst. Det är få personer jag litar på fullt ut, men hon är verkligen en av dem.

Tack för att jag får ha en sån underbar vän som dig, Maria ♥

Jag vägrar disken

Eftersom att ni vägrar att ge mig filmtips, så vägrar jag att ta hand om disken. Inte för att ni förlorar så mycket på den dealen, men ändå. Bara för att rätt ska vara rätt, jag gillar rättvisa. Vägrar ni så vägrar jag. Haha!

Funderar istället på om jag ska våga ringa Maria. Klockan är ju trots allt 22:18 och hon har skola imorgon. Jag ger det ett försök. Jag ger det två signaler, svarar hon inte då så lägger jag på, så får hon sussa vidare.



Filmtips, tack

Spaghetti och köttfärssås blev det till middag idag. Tyvärr blev inte köttfärssåsen så god som den brukar bli, trots att vi använde samma ingredienser. Kan tänka mig att det har något att göra med att jag är lite tät i näsan, känner kanske inte smakerna som jag bör. Bättre lycka nästa gång, eller mindre nästäppa (heter det så?) helt enkelt!

Funderar på att se någon film nu, vilken vet jag dock inte. Ska surfa runt och se om jag hittar något intressant. Annars får jag väl passa på att göra något mer kreativt.. Som att diska. Så mycket disk som vi har nu har vi då garanterat inte haft på i alla fall ett halvår. Diskbänken + ena diskhon är proppfulla. Börjar kännas som att det är för mycket för att ens orka ta tag i det, man vet lixom inte vart man ska börja. Haha! Vilket i-landsproblem.

Har ni något bra filmtips får ni gärna tipsa mig, vill som sagt helst slippa ta tag i disken.

Ge mej, ge mej, ge mej. Tack!

Headerbyte

Hej igen! Har precis fått upp nya headern. Som ni kanske ser är allt inte helt okej. Vad jag menar är i alla fall att menyn inte går ihop med "header-menyn", Per ska försöka hjälpa mig med detta senare. Hoppas verkligen att det går att lösa. Har seriöst hållt på med headern hela dagen.. Nästan. Har i alla fall gjort om, bytt bilder då jag tyckte de jag just lagt in inte längre passade, laddat hem brusches gång på gång på gång, tänkt så det knakar, pysslat en massa och knåpat desto mer. Och nu vill jag verkligen att detta ska gå ihop och vara tipp topp. Håller verkligen tummarna för att Per kan fixa detta. Snälla, söta, rara. Är dessutom lite tomt i stora delen av headern. Kom helt enkelt inte på något att sätta där så det får vänta tills ideérna passar på att dyka upp.

Nu är jag också sjukt less på att sitta vid datorn. Sittsårs-varning. Haha! Riktigt så illa är det kanske inte. Ska i alla fall gå och se om det finns något i kylen som kan få oss mätta i magen. Middag står, med andra ord, på schemat.


Morgonpromenad och headerproblem

Håller på att ändra med headern nu, som ni kanske ser, men har fått helt slut på ideér. Ska ladda hem några brusches och förhoppningsvis få lite inspiration. Även kolla igenom mina bilder för att se om jag kan finna något kul. Mina kunskaper inom Photoshop är helt klart begränsade, men ska se om jag lyckas knåpa ihop något trots allt. Skam den som ger sig, huh?

Steg upp i hyffsad tid idag, 10:00. Satte mig då vid datorn och läste bloggar samt Aftonbladet. Efter det fick jag dålig samvete när solen lös på mig genom fönstret och verkligen uppmanade mig till lägga undan datorn och komma ut. Jag drog på mig kläder samt solbrillorna (lånade Pers) och satte musik i öronen och begav mig ut. Så fruktansvärt härligt väder det är! Gick bort till Edda och mötte upp Per som varit på något möte. Sedan gick vi in på Bibo, en affär som har allt.. Nåja, nästan i alla fall. Och sedan traskade vi hem igen. Nu kurrar magen efter (sen) frukost. Tror jag ska göra mannagrynsgröt igen, det är så otroligt gott. Ja, det ska jag.

Ut i solen med er, så hörs vi sen!

Godnatt på er

Dålig uppdatering idag, i know. Har haft fullt upp med att vara ensam hemma och göra så lite som möjligt. Haha! Har i alla fall sett Wild Child (den var inte så bra som jag hoppats på, lite väl löjlig kan jag tycka) och ByggLov. Nu kikar jag på Grey´s. Har också även passat på att äta mannagrynsgröt, Per tycker inte om det, med kaviarmackor. Mjammie. Nu ska jag plocka undan här hemma och plocka fram kortleken. Per är nämligen på ingående och då ska vi spela lite Finns I Sjön, Vänd Tia, Stress och Dam. Otroligt finurliga kortspel som jag oftast vinner. Mihi♥ Efter det blir det sömn för hela slanten. Sov så gott allihopa!

Strålande sol och blå himmel

Aloha! Gud vilket underbart väder det är idag, helt amazing. Har suttit ute på balkongen och läst ur boken jag lånade av mamma och efter en stund kom Per ut och gjorde mig sällskap. Vi spelade då istället kort och fikade. Jag är full av vårkänslor och blir så otroligt lycklig när solen skiner in genom persiennerna på morgonen. Helt sjukt vad lite sol kan göra! :-)

Ikväll, klockan 18:00, ska Per på någon föreläsning på Aurum (ett hotell här i Skellefteå) och jag ska stanna hemma. Har planerat att se Wild Child, en tjejfilm som Per inte vill se med mig. Och efter det har jag funderat på att se Twilight igen, fast denna gång i bra kvalité. Ser faktiskt fram emot kvällen, var länge sedan jag var ensam hemma en längre stund. Kan faktiskt vara riktigt skönt och avslappnande. Så länge jag slipper sova själv. Jag är ganska töntig när jag tänker efter, men att sova när jag är ensam hemma klarar jag inte riktigt av. Hör då massa konstiga ljud och skrämmer upp mig själv. Haha! Sicken mes jag är.

Werner och Wella sover också tillsammans:

Håller på att fixa en ny header nu i alla fall, tycker inte den jag har passar in. Har hållt på lite smått med den nya i två dagar, får se om jag kanske får den klar idag. Blir så less på PS efter en stund, och tappar tålamodet när det inte blir som jag vill. Aja, vi får se som sagt var.

Hoppas ni får en toppenskön onsdag i solen!

Hemmakväll med prio på TV:n

Nu har jag kikat på "Den Rätte För Rosing" (btw, vad var det för fel på killen som satte notan på Rosing?) och nu tittar jag på "Desperate Housewives". Har också tryckt lite ostkrokar och druckit päroncider (alkoholfri). Ska snart lägga mig och fortsätta läsa ur boken jag lånade av mamma, "Anhörig" tror jag den hette. Är inte helt säker. Bra är den då i alla fall, och det är jag säker på.

Helt okej TV-kväll. Ser inte så ofta på TV och är därför inte heller insatt i när dom sänder vilket program. Ikväll blev jag glatt överaskad, detta passar mig som handen i handsken.


Kom på att jag faktiskt shoppade en grej idag, hade totalt glömt bort det och inte ens plockat upp klänningen från påsen förens för 20 minuter sedan. Strange. Hur som haver, det är en vit klänning med öppen rygg. Den har även ett sliverspänne med stass på, även det på ryggen. Kommer vara riktigt fin i sommar när benen fått lite färg, haha! Handlade den i alla fall på Gina (såklart) för 99:-, den hade tidigare kostat 199:-. Har sagt det förr och säger det igen, jag älskar rea.

Tina ♥ Gina. Det rimmar ju till och med! :-)


Edit: Medans jag skrev detta tog Desperate Housewives slut. Nu ser jag på Christine. Haha!

Irriterande kommentar

Nu är jag hemma igen, och har varit det ett tag. Har hunnit äta och läsa en hel del bloggar, dessutom har jag snackat med Maria i telefon ett bra tag. Jag älskar verkligen att prata i telefon, om det är någon jag tycker om att prata med förståss. Och eftersom jag gillar att prata med Maria så passade det mig perfekt. Det är himla bra, att trots vi inte kan ses så ofta pgs avståndet, kan vi hålla god kontakt med varandra. För att snacka över MSN eller liknande är inte alls lika givande.

Och en grej till, nu när jag loggade in så kollade jag kommentarerna. Såg då att jag fått en kommentar som lyder: "Hejsan! Lust att följa varandras bloggar via BLOGLOVIN? isåfall lägg till mig och skriv när ni har gjort det så lägger jag till er direkt! :)"  Vad är detta? Jag trodde att Bloglovin var ett ställe man lägger in sina egna favoritbloggar på så man på ett smidigt och enkelt sätt kan se när de uppdateras. Inte att man ska fiska premunanter, som inte egentligen vill läsa just min blogg utan för att öka antalet om premurerar. Jag har nu 28 premunanter på min blogg, och det är människor som själva valt att lägga till mig där utan att jag bett om det. Och det är precis så jag vill ha det!

Så till er som tänkt ställa mig denna fråga: Låt bli.


PS. För att "skydda" personen som skrev denna kommentar till mig har jag valt att inte acceptera den.

Godmorgon tisdag

Har duschat, plattat håret, borstat tänderna, sminkat mig samt klätt mig. Nu är jag redo för dagen. Ska i alla fall gå på Balderskolan för att hämta ut mitt samlade betygsdokument, till polisstationen för att hämta ut arbetsgivarintyget från Brogården och sedan traska in på AF. Fan vad jag hatar att sitta där och bara vänta, och vänta och.... Vänta. Men dock inte så mycket till val, så det är lika bra att få det bortgjort.

Efter det har jag funderat på att gå på stan. Har kvar en del pengar på presentkortet från Gina. Så kika in där har jag i alla fall tänkt göra. Men jag vet inte om det känns värt att bränna det, kommer ju in så jäkla mycket fina sommarkläder nu. Och det känna mest aktuellt att skaffa sig något fint till i sommar. Vill ha ett par slitna jeansshorts, en snygg jeansjacka samt en till skinnjacka. Har en svart men skulle gärna vilja ha en i tan också. Hmm.. Får fundera på det där.

Give me, give me, give me.


Hoppas ni får en bra tisdag! Ring gärna om ni har lite att göra. Kön på AF, får jag ränkna med, kommer ta i alla fall 2 timmar.. CALL ME!

Så jävla bäst i världen

YEEEEEEEEEEEEEEEEEES! Nu är jag så jävla glad, vårt älskade, ä-ls-k-a-d-e, ÄLSKADE AIK. Så jäääääävla bra av er! Kommer sova så jäkla gott inatt. Det här är heeelt fucking underbart!


Men farligt, farligt

Nu går matchen in i sin SJÄTTE period och TREDJE övertids-period. Helt galet! Herregud vad jag håller tummarna för SAIK. Hoppas, h-o-p-p-a-s, HOPPAS dom tar hem detta!

Snackade nyss med morfar, som också håller på SAIK och som också sitter hemma och tittar på matchen. Han kom då på att han skulle skicka en bild till mig som han tog tidigare idag. Han hade hört att det "knarrade" på taket och förstod då att snön var påväg ner. Han greppade då kameran och snörde på sig pjuxen för att sedan kasta sig ut genom dörren med kameran i högsta hugg för att hinna få en bra bild på detta. Och lyckades, det gjorde han. Minst sagt.

Modigt av honom att ens våga springa ut när han visste vad som väntade, du måste vara rädd om dig morfar! Här kommer i alla fall bilden han fick till så fint:

"Härligt Härligt, men farligt farligt
Ganska vanligt, men oförsvarligt
Härligt härligt, men farligt farligt
Så ta det varligt"


HEJA, HEJA, HEJA!

Jäklar så spännande matchen är! KOM IGEN NU AIK!

Två av helgens pics

Tänkte ta mig tid att göra en ny header nu egentligen, men hittar inga bilder alls som jag vill sätta i den. Tror jag ska tvinga Per att fixa några ass-kicking bilder och efter det ta tag i headerfixandet. Hittade i alla fall två trevliga bilder från i helgen. En på mig och Per och en på bara mig och min kära vän Hasse.
 
Två utav världens bästa människor, dessutom umgås dom med mig. Jag har tur, jag.

Balkongens oskuld

Nu har vi tagit balkongens oskuld för detta år! I början var det väldigt härligt att sitta där ute med solglasögon och endast en hood, men efter en stund blev det lite småkyligt. Vi åt upp våra korvar och drack ett glas mjölk med återvände efter inte en allt för lång stud in. Jag är hur som helst glad att det ens var möjligt att göra detta, FÖR FÖRSTA GÅNGEN DETTA ÅR! Jag är så glad :-)

Här kommer bilderna från balkonglunchen:


Har även rensat lite på Bloggkoll, har tagit bort några och lagt till andra. Nu är min lista helt i min smak.

Skellefteå AIK - Linköping

Per informerade mig just om att den avgörande matchen, Skellefteå AIK - Linköping, visas på kanal 9 ikväll. Wihoo! Gud vad jag hoppas att dom vinner, kom igen nu för tusiken! :-)


Äter förövrigt en kall varmkorv nu, och kan nästan inte bestämma mig för vad som är godast. Dessutom blev jag helt plötsligt väldig populär hos katterna, haha! I wonder why.

Vårglädje, sann glädje

Har precis kommit hem efter att ha varit nere på stan. Hade ett möte klockan 10:00 eftersom jag nu är med i något som kallas KAM. Det innebär att man får hjälp både ekonomiskt men även med att komma in i arbetslivet igen. Detta projekt är till för alla som är arbetslösa mellan 18-30 år. Och jag tror att det kommer vara himla bra. Nog för att jag bara kan vara med fram till i juni eftersom jag då har sommarjobb och inte längre är arbetslös, men fram tills dess slipper jag alltså leva på socialbidrag vilket är en otrolig lättnad.

När vi kom hem öppnade vi balkongdörren och släppte in solen, jag är så himla glad att det är möjligt! Våren är mer än välkommen nu alltså. Och när vi gick hem från stan var jag tvungen att ta av mig jackan, det blev alldeles för varmt. Hoppas på att jag väldigt snart kan hänga undan vinterjackan och plocka fram skinnjackan istället. Min älskade skinnjacka som min farmor haft innan mig! Snart ska vi göra korv med bröd och sedan sätta oss på balkongen (utan jacka) för att äta. Så mysigt, mihi ♥

Jag längtar till och med tills maskrosorna kommer, trots att jag hatar krypen som kryllar i dem.


Sammanfattning av Pers födelsedag

Nu så, nu har alla som skulle komma varit här (utom Mona som blev dålig i magen) och även farit hem. Vi har fikat, pratat, skrattat och myst med katterna. Werner är verkligen en märklig katt, sjukligt social och kelsjuk samt väldigt pratsam som "svarar" om man ropar på honom. Våran älskade Werner ♥ Nåt annat som är kul är att folk verkligen lägger märke till hur Wella förändrats. Hon kommer, numera, fram och stryker sig mot benen och stannar och myser hos människor som håller i henne och har även börjat kurra. Massa kul!

Vad har Per fått idag då? Jo:
  • En hårdisk till datorn.
  • En superbra rakhyvel samt rakblad.
  • En skurhink med mopp och rengöringsmedel.
  • Pengar.
  • Tulpaner (som förövrigt är jättegiftigt för katter).
  • En biobiljett.
  • Massa sockar.
Och dom som varit här är: Hans pappa med flickvän, hans mamma med sambo, hans mosters sambo med barn (Pers kusiner), min mamma och pappa med Ellen, Magnus och Rebecca.

Många som ville gratta gammgubben :,D
Tog dock inte en enda bild, glömde helt och hållet bort det. Boring!

Ännu en gång: Grattis älskling!
(Gud vad jag hatar min polisong på denna bild. Och nej, jag vet inte hur polisong stavas. Och nej, jag orkar inte kolla upp det)

Nu ska vi fortsätta vänta på att Beck börjar om, hatar verkligen denna långa reklam. Buhu, med stora bokstäver.

Party like a rockstar

Igår hade ju Per sin födelsedagsfest hemma hos oss, och det var även därför det inte blev någon uppdatering här på bloggen. Så vitt jag vet blev den lyckad. Kvällen slutade tidigt för mig (22:45) och fram tills dess hade i alla fall jag kul. Per däremot höll igång till långt efter det och efter att ölen tog slut köptes nya, och det säger ju en hel del. Haha! Tur att man inte fyller år så ofta i alla fall. Hur som haver så hoppas jag att alla som var här, och Per förståss, hade en trevlig kväll. Och att grannarna inte stördes allt för mycket.

Bilderna som togs igår kommer upp senare, sitter vid Pers dator nu och kan inte lägga in bilderna här.
Så tillsvidare bjuder jag på denna framgooglade bild. Haha!


Var även och åt lunch med Elin och Louise igår, på Dallas. Kul att träffa Elin, det blir ju tyvärr inte så ofta nuförtiden eftersom hon flyttat till Luleå. Och kan även passa på att tacka hennes fader för lunchen, det var han som stog för kalaset. Så tack Per-Erik! Det satt bra i magen. Mihi.

Imorse steg vi upp runt tolv tiden och efter det har vi hunnit äta frukost/lunch, städat undan, torka golven, rensat kattlådan, diskat och skottat av balkongen och tagit ned bordet och stolarna som ska stå där från vinden. Är så otroligt härligt väder ute och det tinar som tusan. Men vi ville natuern på vägen så man kan sitta ute i solen på mornarna redan nu, mjii så skönt. Per har också skottat upp sin cykel (som blivit överskottad) och nu är han nere för att torka av porten in till trappuppgången. Tydligen har nån med noll iq tyckt att det var jätteroligt att kladda ner några intialer med läppsyl/läppglans på porten. Är ju inte säker på att det var någon som var här igår, men oddsen är ju rätt stora. Hrmf...

Nu är det hög tid för att börja baka,
kladdkaka ska det bjudas på här ikväll. Gästerna kommer från klockan 17:00 och framåt, så innan dess ska allt vara klart. Hinner säkert med någon uppdatering lite senare. Ha en bra dag!

Hipp, hipp, HURRA HURRA HURRA!

Grattis på födelsedagen älskling!

Jag älskar dig ♥


Mina tatueringar

Upptäckte att jag faktiskt inte visat mina tatueringar här på bloggen. Många vet att jag har en, men de som vet att jag har två kan jag räkna på en hand (tror jag). Anledningen till detta är att jag har en, på höger vad, som jag skämts så otroligt mycket över. Så mycket att jag till och med förra sommaren gick med ett plåster över den varje gång jag var barbent. Har dessutom, helt på allvar, tänkt ta till drastiska åtgärder för att få den från mitt ben. Funderade mest över att ta osthyveln och bokstavligt talat hyvla bort den, anledningen till varför det aldrig blev så förstår nog de allra flesta: smärtan och ärret som sedan skulle komma. Har i alla fall tänkt visa den, för jag skäms inte längre. Har kommit fram till att det är inte lönt, den sitter där den sitter och om jag någon dag verkligen vill ha bort den är den relativt lätt att tatuera över för erfarna tatuerare.

Varför jag inte visat den som jag faktiskt är stolt över och som jag tycker är riktigt fin vet jag inte. Fast nu när jag tänker efter kommer jag på att jag kanske slängt upp någon bild på den tidigare? Orkar inte gå tillbaka och kolla så här kommer i så fall ännu några bilder på skönheten.

Vi börjar med min fina:

Denna gjorde jag när jag var nere i Skåne för att hälsa på min vän Jesicca som nu bor där. Fick faktiskt till och med tatuera mig gratis eftersom tatueraren är en bra vän till henne. Var dock en riktig impulsgrej, eftersom det inte var tänkt att vi skulle tatuera oss (Jesicca tatuerade en blomma på magen samtidigt)  ens en gång. Denna fjäril sitter i alla fall på min vänstra skuldra, och jag är väldigt nöjd över den och tycker den är riktigt fin.

Och sedan min mindre fina:

Detta är alltså P:et som sitter på min högra vad. Gjorde denna i fyllan en gång hemma hos en kompis som hade tatueringsgrejer hemma. Vill inte skriva ut vem eftersom jag inte pratat med henne och hört om det är okej. Men hur som helst, vi hade druckit en hel del denna kväll och på något vis (jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick till) bestämde vi oss för att göra varsin liten tatuering. Har fått berättat för mig efteråt att när hon som skulle tatuera mig bad mig rita upp hur stort jag ville ha det så hade jag ritat P:et kanske 10 gånger större, och jag är så ooooerhört glad att hon inte lyssnade när jag verkligen incisterade på att ha den större än vad det sedan blev. Tackar gudarna för det alltså. Dagen efter hade jag helt och hållet glömt bort detta, och det var när jag vaknade Per frågade om jag kom ihåg vad vi gjort kvällen innan och jag svarade nej han sa att "kolla på ditt ben". Jag lyfte undan täcket och såg en massa jäkla plastfolie och började sedan linda upp det och ju mer jag lindade desto tydligare blev det. P:et satt på mitt ben och har gjort det sedan dess (logiskt) och det är nu bara att acceptera detta, vilket jag också gör. Nu för tiden.

Och nu när jag skriver kommer jag att tänka på när jag berättade det för mamma, och här kommer storyn. Vi var på Eddahallen och skulle bada när jag inte hade en enda tanke på att dölja denna med plåster, och det var inte förens jag började byta om kom jag på att "helvette, tatueringen.." och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Jag tog sminket, gick i in på toan och försökte sedan sminka över tatueringen med min foundation. Vilket såklart inte fungerade. Då började jag fundera på hur jag skulle kunna på en nog bra lögn för att slippa bada och sedan gå hem, kom inte på något som skulle fungera överhuvudtaget. Så då tänkte jag att det är fan lika bra att jag berättar, eftersom att vi veckan efter skulle till Turkiet med familjen, och då skulle jag slippa använda plåster över den i två veckor (som egentligen vad tanken). Började tänka på hur förbannad mamma skulle bli när hon fick se den och hur hon efter ramsor skulle skälla ut mig och undra hur fan hennes dotter kunde vara så oerhört dum. Och när jag väl berättade om den och förklarade att det var ett P (ville inte att hon skulle få en chock när hon såg den) som stod för Per sa hon att hon ville se. Efter att jag visat så tyckte jag inte hon verkade så arg, och det visade sig att jag hade rätt. Hon tyckte inte alls att det var så farligt men att det var tur att den inte var större. Tjoooh, faran var då över och att semestra i Turkiet blev helt plötsligt så mycket lättare.

Som ni kanske förstår så var jag inte ensam om att vara såhär dum. För denna tatueringen pryder Pers högra vad:

Han gjorde denna direkt efter att jag gjort min. Men med tanke på hur håriga ben han har (som syns på den mindre bilden) så märks inte denna lika bra. Men även han har kommit över att skämmas över den, så därför gick han med på att visa sin här på bloggen också. Dock så har hans föräldrar ingen aning om denna, så nu får vi hoppas att dom inte läser här ;.) Skämt åsido, men det skulle kanske inte vara helt rätt sätt att få veta att sin son tatuerat sig för över ett år sedan men inte fått veta.

Pjuuh, detta inlägg tog ett tag att skriva. Nu är det bara att hoppas på att ni orkar läsa. Haha!

En runda på stan tillsammans med Malin

Nu är jag hemma igen. Efter trippen på Solbacken som resulterade i nya näsdukar, WC-rent, 2 liter mjölk, oboy, mjöl, bacon, alkohol till imorgon och glödlampor, åkte jag ner på stan och mötte upp Malin. Vi har inte träffats på hur länge som helst, och egenligen förstår jag inte varför eftersom jag tycker så mycket om henne och det är alltid lika härligt att umgås med henne. Men trots att vi inte är med varandra så ofta så är det som om att vi umgåtts 24/7 varje dag när vi väl träffas igen, sån vänskap ska man vara rädd om. Och det är jag. På stan handlade jag inte något alls, om man bortser från kaffet och chokladbollen på Kitchen. Hon däremot handlade en hel del nya, fina smycken och kläder.

Nu ska jag ringa Maria och sedan göra lite nytta här hemma medans Per är nere i tvättstugan. Kommer säkert uppdatera snart igen, har verkligen fått tillbaka blogg-glöden och det känns väldigt bra. Som sagt var, uppdaterar snart igen.

Under tiden ni väntar på  nästa uppdatering (haha) så kan ni lyssna på denna låt, det svänger!

Stress, stress, stress

Brottom, brottom. Per ringde just och undrade om jag ville följa med han och Magnus på solbacken en sväng, och visst vill jag det. Så nu är det bara att snöra på sig kläder och smink och sedan rusa. Maria Kioskmongo Westerlund, om du läser detta så tänkte jag bara berätta att jag ringer dig då jag kommer hem istället. PUSS PÅ DIG!

Världens Vackraste Wella

Aloha! Ännu en dag, ser ut att vara himla fint väder så jag ska ge mig ut på en promenix om ett tag. Är så himla skönt sålänge man har musik i öronen, och eftersom jag fick nytt headset då jag fyllde år av Per så har jag inte längre någon anledning till att inte gå ut. Haha!

Pratade med mamma tidigare idag också, och vi har nu bestämt oss för att behålla Wella och försöka med att kastrera henne. Är egentligen en arbetskamrat till mamma som är intresserad av att ta henne, men vi har bestämt oss för att försöka med en kastrering. Hon och Werner går så himla bra ihop, hon har blivit mycket mycket bättre och mycket mer social. Så förhoppningsvis går detta vägen och hon slutar kissa inne. Dessutom är hon så otroligt fin. Jag menar, titta bara på dessa bilder:


Världens, kanske, bästa film

Nu har vi just sett klart Changeling, och det är en av de abolut bästa filmerna jag sett. Har aldrig, vad jag kan minnas, någonsin blivit så berörd av någon annan film tidigare. Det skär verkligen i hjärtat när man tänker på att det faktiskt är en sann historia, att det faktiskt har hänt. Finner inga ord.. Stackars, stackars, stackars människor.


Tavlan jag fick av Elin och Per

Har just sett klart Yes Man och nu är det snart dags för Lyxfällan, som jag inte vill missa. Gör oftast det, missar programmet alltså, men tycker det är ett riktigt trivsamt tidsfördriv. Men tv och jag går inte riktigt ihop, gillar inte att måsta se på "bestämda" tider och följer därför inte någon serie.

Kom på att jag inte visat tavlan som Elin ritade till mig då jag fyllde år.
Nu är det hög tid att göra det, och den är så oerhört fin. Den absolut finaste tavla jag äger!

Första bilden är alltså originalet som hon ritat av och den andra är det färdiga resultatet.
Så grymt likt, hon är så oerhört duktig!

Nu har Lyxfällan börjat, skriver kanske mer sedan.

Yes Man och Changeling

Sådär, det får duga tillsvidare. Är endel småsaker som jag skulle vilja ha annorlunda, men det får vänta. Ska istället ladda hem Yes Man och Changeling, såg att de fanns i riktigt bra kvalité nu så. Med andra ord- ikväll ska vi se på film och bara ta det så lugnt som möjligt. Ska även lägga på en ansiktsmask (kanske får Per att göra det också) och måla naglarna så jag inte biter på dem. Det är förövrigt ett bra tips till er som har lätt för att bita på naglarna, lägg på ett fint lack som du trivs med och helt plötsligt vill man inte skada naglarna längre eftersom man vill hålla nagellacket någorlunda snyggt. Inte sant?

Aja, ska plocka bort det urdruckna mjölkpacketet som av någon anledning inte gått från bordet av sig själv och sedan göra mig redo för att bara sitta resten av kvällen. Haha!

Måste även tillägga att fan vad bra AIK var igår, 3-0 på bortaplan mot Linköping.

Somrigare design

Håller på att försöka få bloggen något somrigare, dvs ljusare. Och är så länge går det väl bra, inte sant?


Utmaning

Har blivit utmanad av Micaela att svara på dessa frågor. So here we go!

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"Plötsligt hade hon blivit så beroende av honom".
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid? Kudden som ligger i soffan.
3. Vad såg du senast på TV? Oprah.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? Hmm.. Klockan var 13.37 när Per var på Konsum. Så jag gissar på 14.56 (klockan är 15.07, så rätt nära i alla fall).
5. Bortsett från datorn, vad hör du nu? Lyssnar på Lugna Favoriter på radion just nu.
6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Det var när jag kom hem från mormor och morfar igår. Kurerar mig inomhus just nu, är inte helt kry och vägrar bli sjuk.
 7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen?
Skulle just skriva ett annat inlägg, men kollade kommentarerna först och fick syn på detta.
8. Vad har du på dig? Knallgröna mjukisbyxor och ett grått linne samt underkläder förstoss.
9. Drömde du något inatt? Kommer inte ihåg någon dröm från inatt. Men däremot i förrgår drömde jag en riktig jävla mardröm. Är sjuk rädd för spindlar och drömde att jag hade spindlar på mig överallt. Skrek till (i drömmen) och sparkade samtidigt omkring mig för att få dom av mig. Tydligen sparkade jag i verkligenheten så jag väckte både Per (sparkade på hans ben) och mig själv. När jag vaknade var jag helt svettig och hade tårar i ögonen. Det är så hemskt!
10. När skrattade du senast? Idag när jag läste ett superpositivt inlägg i Linda Rosings blogg, som sedan avslutades med "en sak är säker, jag är utbränd" (<-- LÄNK) hahaha!
11 . Vad finns på väggarna i det rum du är i nu? En hylla från IKEA, bokstäverna "Tina & Per", en tavla som Elin ritat på mig och Per, en läslampa.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Hmm. Ja! Igår.. Grannen som har kvar julkransen på dörren. Och Linda Rosings inlägg, fortfarande. Haha!
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Rätt kul faktiskt. Annorlunda frågor.
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Hmm.. Nu måste jag tänka efter... Nemen det måste vara Beck-filmen vi såg med mormor och morfar i söndags. Tror inte jag sett någon film sen dess? Olikt mig.
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Köpa? Jadu.. Jag skulle för det första boka tid för att kunna ta körkortet. Köpa en finfin bil. En stor, fräch, ljus lägenhet till mig och Per. Väsentliga saker till mina nära och kära. Massor med kläder. En ny, egen, rosa bärbar dator. Sjukt mycket intredning. Listan kan göras lång, för att inte säga oändlig.
16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Som ingen vet? Det här var också svårt.. Men.
17. George Bush? Är inte insatt.
18. Ingen fråga? Haha! Ehm.. Nehe?
19. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Får jag en flicka så skulle jag vilja döpa henne till Novelia, killnamn tycker jag däremot är mycket svårt att komma på.
20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Ja, det skulle jag hemskt gärna vilja göra.
21. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten?
Tror inte på sånt.
22. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor? Miahmariah, Alisa, Maria, Åsa.

"Recept" på världens, kanske, godaste mackor

En kväll, när vi skulle äta kvällsfika, gjorde jag nog de godaste mackorna jag någonsin ätit.
Bild på skönheterna och "recepetet" kommer här:

  • Ett rostat bröd.
  • Bregott extrasaltat.
  • Räkost.
  • Ett salladsblad.
  • En skiva kokt skinka.
  • Västerbottensost, två skivor.
  • Färska räkor.
Till detta:
  • En kopp varmchoklad.
Sedan- ät och njuuut ♥

Bildhistoria

Här kommer bilderna från dagarna hos mormor och morfar:


Dessa bilder blev tagna under själva förberedelsen. Vad vi gjorde var alltså att fästa denna "grund" som sedan ska bli en solplatta uppe i morfars jaktkoja. 5 spännband och 16 skruvar senare satt det som sten. Men dock fortfarande oklart om detta skulle hålla hela vägen upp med skoter (tar ungefär en timme att köra upp dit).

Dagen efter steg vi upp tidigt för att det skulle måsta gå så himla sakta. Jag satt bak och fram på skotern medans morfar körde, Per satt längst fram på "släpet" som höll upp den blivande solplattan.


Per var mycket rädd (dessutom blek) att detta skulle tippa och han skulle göra sig illa. Även morfar uppfattade detta och bestämde sig för att tänka om. Vad Per då fick göra var att byta ställning till detta:


Resan upp gick nästan felfritt. Ett snedsteg skedde och skotern körde fast:

Men eftersom morfar har stor skotervana så var detta mycket lättlöst. När vi väl tagit oss upp ur detta hål så var målet nära, vi var alldeles snart framme.

När dessa bilder togs hade vi lossat spännbanden och skruvat lös skruvarna, sedan lyft ner åbäket och lutat det mot en björk mittemot jaktkojan.


Summan av kardemumman- We made it!

Innan vi lossade detta startade morfar kaminen inne i stugan, eftersom vi efteråt skulle äta en välförtjänt lunch uppe i fjällen. Renskav och mjukkaka med morbrorsaft (Pers påhitt). Under tiden vi lossade detta blev stugan varm och efteråt gick vi in och gjorde iordning för mat.


På vägen hem satt jag och Per tillsammans på ett renskinn på den annars tomma "släpen".


Alla bilder är klickbara, om det är någon som missat det :,D

Healing-kväll

Godmorgon på er! Jag har varit uppe sedan klockan 10:00, har druckit oboy och plockat undan här hemma. Var dock inte så mycket att plocka undan eftersom jag storstädade lägenheten igår medans Per jobbade. Satt också upp nya gardiner i vardagsrummet och bytte ut de mörka krukorna mot vita. Och gud så mycket bättre det blev! Rummet känns 1000 gånger större och öppnare. Mer välkomnande och så mycket snyggare! Tänk vad lite ljus kan göra. Ska se om jag har någon före bild eftersom jag inte tänkte på att ta någon igår, men en efter bild ska ni  få se.

Har just fört över bilderna från kameran, och först ut blir bilderna från våran "healing-kväll":


Skinksallad med ägghalvor och ansiktsmask.

Home, sweet home.

Home, sweet home. Vi började åka (mormor skjutsade) klockan 09:00 och kom hem vid 14:00. Tar egentligen inte så lång tid, men vi stannade på Dollar Store och för att fika. Dollar Store är inget man kan missa om man kör förbi, finns massa bra-ha-saker där jue. Har varit sjukt härligt att få komma bort ett tag och bara känna lugnet. Dessutom fick vi en massa mat av mormor som hon så flitigt lagat hela dagen igår. Massa palt, korvstroganoff, köttgryta, mjukkakor och bullar. Inte illa det inte! Dessutom gör hon godare mat än någon annan. Idag till middag käkade vi köttgrytan och ris. Så otroligt gott. Så tack för maten mormor ♥

Nu for Per iväg till Apoteket för att hämta ut mera medicin. Han upptäckte alldeles nyss att den var HELT slut, kaputt, tomt, borta. Och eftersom det stänger klockan 19:00 så vart det otroligt brottom. Tur som han hade så löste det sig precis. Han är så otroligt (o)smidig ibland, som nu. 

Känner mig inte helt kry idag, ska fortsätta vila och hålla tummarna för att jag inte blir riktigt sjuk.


Ha en bra lill-lördag allihopa, snart är det helg!

Kan ni gissa?

Hittade lite bilder från när vi var här förra gången. Det var en högtid.. Kan ni gissa vilken? xD


Uppdatering från Laisvallby

Nu sitter vi i ett snöigt Laisvallby med varsin laptop, Per jobbar på "min" och jag har lånat morfars för lite slösurfande. Dessutom kom vi just in, vi har hjälpt morfar med att kasta in 52 pelletspåsar (16 kg/st) i källaren genom en lucka i väggen. Svettigt :,D Kan bara tänka hur mycket morfar får slita när han måste ta hand om alltihop själv, dessutom brukar det vara mycket mer än en pall, sist vi hjälpte honom hade han 9 (!!) pallar. Han är duktig han, min morfar.

Vi har i alla fall gjort lite nytta.


Mormor har kokat pallt för fullt, himlarns så gott det kommer bli med nyrullad fläskpallt. Vattnas i munnen bara jag tänker på det ♥ Tycker så himla synd om er som inte har fått chansen att smaka, ni har helt klart missat något.

JUSTJA! Mormor och morfar har 11 stycken rådjur som kommer in på deras gård och äter ur fågelmaten. Jag hoppas verkligen att vi hinner få se detta, och fota. Har aldrig, vad jag kan minnas, sett ett rådjur på riktigt. Har bara sett bilderna morfar tagit häromdagen på de underbart fina djuren. Jag håller alla tummar och tår för att vi ska få chansen att se dem! Tidigare idag gick vi ut bakom kåtan, där de också brukar stå, för att se om vi skulle få syn på dem. Allt vi såg var tyvärr bara massa spår, och även ett som sprang långt borta som sedan försvann bakom träden.

Här är en bild som morfar tagit:


Familjen skridsko

Har även en hel del bilder från tidigare idag, då vi åkte skridskor.




Bild 1: Pappa, jag, mamma och Nemo.
Bild 2: Jag och Per.
Bild 3: Per, jag (haha), pappa och Nemo.
Bild 2: Jag.

Bilder från bowlingen

Hemma igen från bowlingen. Gick som väntat, jag förlorade ;P Haha! Men, vad gör det lixom? Kul var det i alla fall, och det är ju huvudsaken. Tog några enstaka bilder därifrån, som jag tänkte visa er. Föresten, idag var första gången det var discobowling. Mörkare med discolampor och musik, helt i min smak. Efter bowlingen for vi förbi mammas jobb för att hämta filmerna hon lovade av oss, och nu är jag återigen hemma.

Mamma och Ellen, mitt bowlingsällskap.


Jag och mamma.



Bowling ikväll

Det blir att fara och bowla ikväll, mamma hämtar upp mig klockan 19.00. Är sjukt trött så jag ska passa på att vila en stund nu. Återkommer efter bowlingen i guess. Ha en trevlig lördagskväll! :)

Världens klantigaste mami :,D

Tjenixen bloggvärlden! Saknat mig? Haha! Skämt åsido. Har i alla fall tänkt börja uppdatera er om mitt.. Väldigt intressanta liv :,D Idag har jag och Per varit med mamma, pappa och Ellen i Kåge och åkt skridskor, det finns någon bana på 6 kilometer på isen (såklart). Mysigt, mysigt. Stannade och fikade efter att vi åkt ungefär halva vägen, limp-macka och varm choklad. Det är aldrig godare med det fikat än när man är ute och fryser om nosen, MJAAUMMIE!

Haha! Nu började jag tänka på när vi kom dit och jag satt mig och skulle ta på mig de nya skridskorna mamma köpt. Tog av mig mina skor och upptäckte att jag glömt att ta på mig tjocksockarna. Låt gå tänkte jag och satte på mig höger-skridskorn först. Därefter skulle jag sätta på mig vänsterskon och upptäckte då att mamma lyckats köpa två högerskridskor... AV OLIKA MÄRKEN! Hahaha! När hon köpte dem hade hon bara kollat på den ena och tyckt att det sett okej ut. Men.. Det gick inte alls så bra. Vi löste detta lätt med att jag och Ellen åkte halva vägen var medans den andre gick. Hon hade redan "märkt" skorna med hennes namn och telefonnummer, men får förhoppningsvis byta ändå eftersom dom är oanvända. Håller i alla fall tummarna för det.

Ikväll ska vi kanske fara och bowla, är inte helt säkert dock och imorgon åker jag och Per upp till mormor och morfar för att få njuta av lite friluftsliv. Härligt, härligt! Var så länge sedan jag var där och hälsade på, så det ska bli alldeles alldeles underbart.

Är det något som jag verkligen är helt värdelös på, så är det faktiskt på att bowla.
Men vad gör det om 100 år?!


Vi hörs när vi hörs

Gah, återigen pinsam bloggtorka. Har varit mycket på senaste, har behövt tid att tänka osv. Har ju dessutom varit extra-mamma åt Ellen sedan i söndags, tycker verkligen om att ha henne här. Återkommer till bloggen när jag känner för det. Vill inte gå in på "mig" för mycket här. Det är bara jobbigt att låtsas som om allt är okej. och om jag inte ska låtsas så blir det bara massa negativitet som ingen ändå orkar läsa.

som rubriken säger, vi hörs när vi hörs.
Ha det så bra tills dess!


Scorett till Skellefteå

Ingen av oss som bor i Skellefteå har väl missat att Scorett kommer hit och öppnar under hösten 2009? Kollade precis in deras hemsida, och det finns verkligen endel gobitar. Har redan valt ut mina favoriter, och här kommer några av dem:



Vad tycker ni om dessa skor?

Jag skäms över mig själv

Tänkte först skriva ett inlägg om att jag just kom på att alla mina bikinisar är förstora, men gick först in på Aftonbladet och läste det här (<- LÄNK), helt plötsligt spelade det ingen roll om jag inte hade någon bikini eller inte. Har för mig att jag läst någonstans att svenskarna är dom som gnäller mest, och ibland känns det faktiskt så. Om alla skulle tänka efter både en och två gånger innan man klagade över någon liten skitgrej, skulle världen se annorlunda ut.. Det är jag säker på. Inte för att det är bättre av mig att klaga över att folk klagar, men ja, ni förstår säkert hur jag menar.

VS.

The Mean Kitty Song

Alla har säker redan hunnit se denna video, men den är så himla bra och vi kattägare kan nog känna igen oss när katterna väl sätter igång. Haha >< Alltså: The Mean Kitty Song

Eddahallen och städning

Hola! Vad bra jag mår idag, skönt. Mamma ringde mig runt 12:00 och undrade om jag hade lust att fara på Eddahallen för att bada med Ellen och henne. Och det ville jag såklart, var väldigt länge sedan jag var och gjorde något sånt så det ska bli härligt. Speciellt bubbelpoolen, det är där jag hör hemma. Hatar kallt vatten, är en riktig badkruka, haha ><

Här är ritningen över hur det ser ut inne på Eddahallen. Som ni kanske ser, om ni tittar riktigt noga, så skrev jag in vart bubbelpoolen är med röd text då det inte var utsatt tidigare.


Per åker hem till sin mamma och Lasse ikväll för att jobba med deras renovering -katschiiing- och kommer hem imorgon eftermiddag. Vad jag ska göra är fortfarande oklart, förutom att bada då.

Ha en bra dag! Nu ska jag städa undan det som blev lämnat igår.

Kvällsmys

Av någon konstig anledning missade vi Beck - Den Japanska Schungamålningen (stavning?) idag. Datorn har nu fullt upp med att få ner den. Ska se till att Per kommer till soffan istället för att sitta vid daton så jag kan lägga mig i hans knä och förhoppningsvis lyckas övertala honom om hur underbart det skulle vara om han kliade mig i håret samt ryggen. Hur tror ni det går?

PS. Glöm inte att lämna en kommentar innan ni klickar er vidare så jag kan kolla in era bloggar. Behöver något nytt att läsa efter att jag har markerat alla inlägg som lästa på bloggkoll. DS.


Tack alla för en underbar helg

Ber så mycket om ursäkt för denna totala bloggtorka. Kan  informera om att jag mår som jag förtjänar idag, har drukit många liter vatten och tuggat Ipren som besatt.. Nästan.

När jag vaknade imorse trodde jag inte jag skulle överleva ungefär, huvudet dunkade i takt med hjärtat och jag växlade mellan att frysa och svettas. Tänkte att det kanske skulle bli bättre med mat i magen, så jag steg upp och hällde i vatten medans jag plockade fram riskakor, finncrisp, kokade ägg och kolakakor. Pratade sedan med Elise och hennes pojkvän Patrck som sov här och efter en stund la jag mig i sängen igen. Stannade där ett par timmar och efter att Elises pojkvän dragit vidare gjorde hon mig sällskap. Per var otroligt underbar som sa att vi kunde lägga oss och vila medans han städade undan. Ibland förstår jag inte hur jag klarat mig utan honom, tack älskling ♥

Efter att vi kommit oss upp gick jag och Elise på Konsum för att handla onyttigheter och sedan på Tre Kronor för att hämta familjepizzan vi tidigare beställt.

Nu är jag bara trött och sliten samt proppmätt. Ska ladda hem någon film och försöka läsa igen mina 467 blogginlägg jag missat på bloggkoll, sedan ta vara på nattens mörker med stängda ögon. Återigen, ursäkta bloggtorkan och lita på att jag snart är tillbaka med ny energi. Hoppas ni haft en trevlig helg.

RSS 2.0