Granska kommentarerna

Nu har jag, som många andra, gjort så att jag kommer granska kommentarerna innan dom syns här. Inte för att jag har problem med folk som är taskiga eller så. Utan för att det är så lätt att missa att folk har kommenterat kanske tre inlägg ner, vilket resulterar i att jag inte svarar på dom. Och det vill jag ju göra. Men nu så, nu kan ni kommentera hejvilt och lita på ett svar.

Ha en trevlig lördagskväll ♥

Dagens låt

Denna låt gör Avantasia bättre än ABBA, om det nu ens är möjligt.

Håller ni med?


She´s the man

Nu ska jag och Pärlan lägga oss i soffa och se "She´s The Man", han är inte säker på om han sett den tidigare. Och har han inte det, ja.. Då är det på god tid att han gör det. Minst sagt.

(Lägger denna under kategorin filmtips, för redan innan vi sett den vet jag att den är bra..
Eftersom jag sett den förut)

Jag har en stor längtan

Tidigare idag tog vi en promend till Pers mammas jobb för att hälsa på. Blev bjudna på både kaffe och bullar, riktigt goda och saftiga bullar. Precis som det ska vara! Dessutom har vi sålt hyllan som vi köpte på IKEA till mamma och pappa, vi fick helt enkelt inte plats med den här hemma.

Efter fikat på Lenas jobb blev det bestämt att vi skulle följa med henne på Coop efter att hon slutat klockan 14:00. Så vi gick en promenad runt området och gick sedan in på Beijers för att drömma oss bort, vilka underbara kakel där finns!

Jag längtar så fruktansvärt tills man har en så pass stor bostadsträtt som man kommer kunna stanna i trots att man kanske förökar sig, och om man flyttar kunna tjäna något på det man gjort. Som i så fall ska göras om till ett palats (nästan). Ge mig ett jobb och gör detta möjligt! Det kan inte finnas någon gud. Och om han nu finns vill han då i alla fall inte mig väl.


Tina tipsar

Nu är det dags för dagens tips, som då är boken Rivet Skinn. Den handlar alltså om Nicklas Jansson och hans föredetta väldigt trassliga liv. Han skriver på ett väldigt ärligt och öppet sätt om hans kriminella del av livet. Om MC-gängen han var en del av. Om hur han efter att ha gjort en hemmagjord bomb smällde bort halva handen, synen på vänster öga och hörseln. Om hans alkoholiserade pappa och psykiskt sjuka mamma. Om alla flickvänner som kom och gick när dom  insåg vad som döjlde sig bakom det oskyldiga leendet. Om drogproblemen som kom och gick. Listan kan göras lång. Så har ni lite att göra någon dag, ta er en tripp till närmaste biblioteket och hyr denna bok. Du kommer i alla fall inte bli mindre klok.


Tina tipsar

Godmorgon! Har varit vaken ett tag, men eftersom detta är första inlägget för dagen så har jag rätt att skriva så ändå. Hade egentligen klipptid 12.45 idag, men frisören hade sjuka barn så tiden flyttades tills på måndag istället. Är riktigt peppad på att få bort en hel del av min risiga kalufs, kommer bli super. I helgen ska jag passa på att ha håret uppsatt, något man verkligen saknar när håret är för kort för att få ihop till en tofs. Måste även skaffa mig något som skyddar håret från slitage när plattången måste användas varje dag. Någon som har något tips på någon produkt som verkligen fungerar?

Har också tänkt börja med en ny sak här i bloggen, nämligen Tina tipsar (finns som kategori).
Kommer vara väldigt blandat, och saker som jag vet av egen erfarenhet är bra.
Ska försöka få in ett sånt inlägg varje dag, bara inte fantasin sätter stopp.


Bilder från vårat hem

Idag har jag, återigen, spenderat dagen på stan. Fast denna dag har jag gjort något vettigt, har varit på Hjorten för att söka jobb som kontaktperson och personlig assistent. Hoppas det går vägen nu bara. Efteråt gick jag ensam på stan ett tag för att sedan möta upp Hasse, år och dagar sedan jag träffade den snubben. Känns det som i alla fall. Trevlig prick! Vi gick in en snabbis på Gina där jag köpte en lång polotröja och en klänning för endast 29:-/st (!). Har gjort väldigt bra köp de senaste dagarna, och det passar alldeles utmärkt för vår ekonomi.

Magnus och Per hämtade upp mig på stan runt fyra tiden så fort vi kom in genom dörren började vi städa, och har gjort det tills nu. Luktar och ser riktigt nystädat ut nu, inte så konstigt eftersom att det är det. Har också hunnit med att klippa Per, kort och snyggt blev det. Han är nog den enda jag skulle våga klippa, och det är kanske just för att jag vågar på riktigt det blir bra. Man tror liksom på sig själv, och bara man gör det går det mesta vägen.

Tog före och efter bilder på Peris:

Så himla mycket finare han är i kort hår, min finaste.

Tog även lite kort av vårat hem, som jag tänkte dela med mig av:

Bild 1: En del av köket.
Bild 2: En closeup på diskbänken.
Bild 3: Köksbordet.
Bild 4: En closeup på grejerna som står på bordet.
Bild 5: Bild från sovrummet. Med Werner på sängen.
Bild 6: En del av tv-rummet. Med Wella på soffan.
Bild 7: En bild på ljuset jag "gjorde" när vi hade pyssel-kväll.
Bild 8: En del av toan.
Bild 9: Det man ser direkt man kommer in i lägenheten.
Bild 10: Klädkammaren, våran otroligt smarta "tvättkorg", man sorterar tvätten på en gång.


Per är gullig, detta meddelande lämnade han mig på kyskåpet med hjälp av vår kylskåps-poesi ♥

Tina tipsar

Nu medans Per är nere på stan och köper snus har jag tvättat bort sminket och smöjt in mig med Dove Summer Glow, så himla härligt det är. Dessutom fungerar den som BUS, men det är mycket lättare att applicera och det är nästan omöjligt att få det fläckigt. Så jag tänkte helt enkelt rekomendera denna till alla vinterbleka skins, för en billig peng blir den din:


Empty room

Har tagit några kort på Per och hans empty room i munnen.

På första bilden kan man se hur mycket det blöder, blod på tungan, runt munnen och på de övriga tänderna. Ajaj! Dessutom har han fått ännu en tid att borra de resterande sex (!) hålen. Man kan också skymta t-shirten han inhandlade idag. Grå/rosa randig! Finfint. Stackars älskling, ska ta hand om honom extra mycket idag, det förtjänar han verkligen.

Har ingen fantasi, vi skippar rubrik

Idag har jag och Per varit på staden mest hela dagen. Har inhandlat en ny T-shirt för 30:- på Cubus, även två par midjeskärp till mig och ett vanligt till Per. Var tre för 50:-, även detta på Cubus.

Per har varit med om något hemskt idag, han har nämligen dragit en tand. Han skulle på undersökning imorse och fick direkt en akut-tid för att dra tanden bara en och en halv timme senare. Nu har han blödigt konstant sedan två tiden och gör det fortfarande, ett stort hål från där kindtanden satt rikare och en tand fattigare. Men hoppas han slipper ha ont nu framöver i alla fall.

Vi har även varit in på arbetsförmedlingen och efter det mötte vi upp Magnus som skulle handla kläder, han hittade tre par jeans och två t-shirts med våran proffisionella shopping hjälp. Även Per köpte en T-shirt för 30:- på Cubus, råbra.

Nu är mina ägg klara, brådis.

En heldag med morfar

Hela dagen och stor del av kvällen har jag ägnat åt en utav de personer jag älskar som mest, min morfar. Vi började dagen med att han hämtade mig här hemma och vi for på Solbacken för att handla bra-ha-saker. Sedan hem till oss för att lämna mjölk och bröd som han sponsrat oss med. Även för att hälsa på Pärlan som kom ner och mötte oss. Efter det styrde vi kosan mot stan där vi skulle äta lunch och sedan till stället där vi skulle hämta ut våra sittplats biljetter för matchen senare på kvällen (AIK-Färjestad). Men innan marchen började skulle vi hem och laga blodpalt och stekt fläsk som vi skulle äta med mamma och Ellen, mjau så gott det är (ni som inte smakat ska inte uttala er). Efter det tog morfar en powernap på soffan medans jag och mamma spelade Rummie och drack kaffe tills det bar av mot hockeybussen. På plats i ladan satt vi oss på våra platser och i period-pausen tog vi en öl. Efter matchen tog morfar bussen till mamma och pappa och jag gick hem.

När jag gått en bit mötte jag Per som sedan gick med mig hem. Trots att man av att sett dagens match kan tro att AIK-spelarna föddes blinda och utveckligstörda igår så var det den bästa dagen på länge. Jag älskar mormor och morfar, så inni norden.

(lägger upp bilder från gårdagen när jag vaknar)

Nu ska jag lägga undan datorn och krypa upp i Pers famn, jag älskar att somna i hans armar.
Puss och godnatt på er!

Varning för negativitet

Dessa jäkla lotter... Tror jag har fått femtioelva nitlotter på rad. Kan man inte ens få framskrapat lite tur på Aplotten är det seriöst illa. Fast efter regn sägs solsken komma, still waiting... -.-


Jag tror bestämt att jag ska Aplott-vägra. Någon som bryr sig? Nehepp.

Se inte Igor, riktigt värdelös film.


Jag har rätt att ha tandläkarskräck

Nu har jag varit och gjort bort skräckbesöket hos tandläkaren, gick inte riktigt lika bra som när jag borrade de första två hålen i december. Då gick allt som en dans, sprutan kändes knappt och allt gick fort och smärtfritt. Idag däremot tog sprutan riktigt ont, det knakade i käken och kändes som om att själva kanylen inte gick in så lätt som den bör. Tillslut fick han in sprutan, men då började den inte verka som den skulle eftersom han råkat ta i en muskel och det kändes bara som när en kroppsdel "somnar", fast denna gång började det som stickas i vänstra halvan av ansiktet. Dessutom började det blöda rätt kraftigt från där han stack. Obehagligt. Då var det bara att sticka om, men denna gången kändes inte själva sticket. Det enda jag kunde känna var hur han, när kanylen gått in, "rörde" omkring med sprutan inne i kinden. Men efter bara några minuter domnade ansiktshalvan som den skulle.

När allt var klart kändes det som om vänstra käken var svullen. Men jag tänkte att det känns nog bara så eftersom bedövningen börjar släppa. Kollade för säkerthetens skull i spegeln innan jag lämnade vårdcentralen, och precis som jag känt var käken svullen. Nu har bedövningen släppt men svullnaden är kvar plus att jag har ont där han stack inne i kinden, antar att det kanske blev ett sår eller liknade som förhoppningsvis läker inom kort. Går ogärna tillbaka.

Hatar verkligen att gå till tandläkaren, ni förstår kanske varför? Men nu har jag det i alla fall bortgjort och behöver inte gå förens om ett och ett halvt år igen. Ett stort tack till Per som följde med och väntade på mig i väntrummet. Jag älskar dig!

Ellen var dessutom snäll och lät mig, som plåster på såren, ha ett undantag från vårt godislöfte idag. Har ätit Marabou, med luftbubblor tidigare idag. Och nu ska jag och Per smaska i oss chips med dipp och lite lösviktsgodis till någon film. Börjar redan skapa nya hål så jag får ännu en skräckupplevelse att berätta för mina barnbarn på min dödsbädd, aja. Är det gott så är det.

Update: Vi ska se på Igor, en ny animerad film.

Tandläkarskräcken tar över

Fifan så ont i magen jag har just nu, nervös som ett as. Om ca 40 minuter kommer jag ligga gapapandes i stolen från helvettet med en fet spruta i munnen.. Som sedan ska bytas ut mot en borr som lever om så man tror att hjärnan ska skakas ut. -Seså Tina, det kommer gå bra. Snart är det bortgjort och du kan slappna av igen.- Mähäää.... -.- Men gud så skönt det kommer att vara att gå ut därifrån, med tänderna i toppskick.


Aja, önska mig i alla fall lycka till!

Ville bara säga godnatt

Nu ligger vi i Elise säng och ska precis slå igång Soulmen, sedan är det dax för sömn.
Sov gott, och dröm sött. Nattinatti :*


Min söta (?) Pärla

Efter en lång stunds tystnad...
Per: Nu vill jag tala om något för dig.
Tina: Jaha, vadå?
Per: Att du ska till tandläkarn och borra imorgon, haha..

Säger han detta för att jävlas, eller är det helt enkelt så att han är avundsjuk för att han gått och blivit för gammal för komma dit gratis? Han har nämligen ett sjukt stort hål i tanden, som man kan både se och känna. Hålet är alltså så stort att tanden har delat på sig, han kan inte sova på nätterna och har feber till och från. På grund av den jäkla tanden. Jag tror han är avundsjuk. Men jag tycker synd om honom, trots att han inte tänker visa att han är avundsjuk för att jag i alla fall får laga mitt hål, utan att både tömma våra konton och skuldsätta oss for a life time.

Dessa rubriker... Jag har ingen fantasi idag!

Helluuuuu! Idag har vi fått mycket gjort. Har bland annat fått upp tavlan i sovrummet, hyllan och lampan i vardagsrummet tack vare hjälpen från Pers pappa. Mamma, Elise och Louise kom också förbi, mamma skulle betala räkningarna hemma hos oss eftersom deras dator kastat in handduken. När allt detta var gjort åkte vi med mamma till Ursviken där jag sedan hjälpte henne med maten, spaghetti och köttfärssås, sedan gick jag och hon på bio medans Per umgicks med Ellen. Vi såg Australia i Skelleftehamn, fruktansvärt givande och bra film. Nu sitter vi i soffan hemma hos mammpapp och ser på nåt värdelöst program och ska snart gå och lägga oss, vi ska sova över här eftersom imorgon ska jag till tandläkaren och borra mitt sista hål. Jisses så nervös jag är, men... Vad ger det? Måste ju hur som helst göra det. Aja, godnatt på er i alla fall :*

Föresten, visst blev designen bra? Jag är grymt nöjd, denna kommer jag ha kvar ett bra tag.
Tack Pälskling <3


Tant-Tina

Idag är det prick en månad kvar tills jag kan köpa min egen alkohol, gå på krogen med åldersgräns 20 lagligt och inte längre är någon tonåring. Det känns bra! Var tvungen att tvär gå in och skriva detta eftersom om bara några minuter slår klockan över till nytt ett nytt dygn, och då är det inte längre en månad kvar. Haha! Som ni ser håller bloggen på att få sig ett lyft, himla fin kommer den att bli. Tack vare min alldeles egna prins! Återkommer senare, nu ska vi fortsätta fixa det sista med bloggen. Take care!

En jävla start på dagen -.-

Idag är ingen bra dag. Ungefär en vecka i månaden har alla tjejer rätt att tycka synd om sig själva, så nu tycker jag synd om mig själv. Åååh vad jag önskar att man slapp detta, livet är tammefan inte rättvist! Varför ska tjejerna måsta gå igenom så jävla många painful saker? Det enda jag kan glädjas åt mitt i detta är att jag vet att karlarna inte klarat av detta living hell.

Ikväll ska jag träffa min älskade Jesicca. FIFAN vad jag har saknat henne! Vet inte riktigt vad vi ska göra av kvällen, men den kan inte bli annat är underbart när jag får dela den med henne.

Föresten så hjälpte just min Ipren, thank god. Jag lever igen!


Älskar dig Per            
min nyfunna prince charming

Återställd

Nu har jag återställt min design till en utav orginaldesignerna som ni kan se, är så otroligt less på att den blir "sne" för er som läser den i Explorer. Var tvungen att göra såhär och börja om från början. Jag och Per ska tillsammans ikväll försöka få ordning på detta, men först ska vi på Willys med hans mamma och handla lite nödvändigheter.

Tittut!


Till den som kommenterat anonymt på detta inlägg tänkte jag passa på att förklara att vi presenterade oss för varandra. Så nej, jag hälsade inte på mig själv och det gjorde inte han heller.

Dagen i ord

Dagen började med att Jesicca ringde och väckte mig runt halv åtta imorse för att berätta att hon var i Stockholm och att hennes flyg till Skellefteå skulle gå på en kvart. Nu är hon alltså äntligen hemma för att tillbringa några dagar i med oss som saknat henne, självklart ska jag se till att jag hinner träffa henne jag med. Märkte när jag slog upp ögonen att Per redan stigit upp för att börja jobba, så av någon konstig anledning blev jag då pigg. Steg därför upp, satte mig i divanen med laptoppen och surfade runt. Runt tio försvann plötsligt Per en längre stund, efter ett tag gick jag för att kolla vart han tog vägen. När jag kom in i sovrummet såg jag att han lagt sig igen för att vila en stund till, det tog inte många sekunder innan jag också myst ner mig i sängen.

När vi vaknade runt ett tiden igen for Per till Magnus som skulle hjälpa honom med något problem med datorn. Jag stannade hemma och städade undan, gick på promenad och duschade. Sen när han kom hem igen gjorde vi varma mackor och tittada på Simpson tillsammans.

Nu har vi just gjort varm choklad som vi hällt upp i de stora kopparna och det dax för film,
"All the boys loves Mandy Lane". En skräckis tydligen, hoppas den är bra.

Just you

Hittade ett lustigt test på någons blogg, och eftersom jag inte har något bättre för mig atm så tänkte jag göra det. Men detta testet handlar inte om mig, utan om my man.

Namn: Per Mikael Sjölin
Hans favoritfärg är: Beige och brun.
Hans ögonfärg är: Blå, mycket fin färg.
Klädstil: Jeans och t-shirt ser man honom absolut oftast i.
Hårfärg: Färgat mörkt, är egentligen nästan blond.
Frisyren: Just nu rätt kort, jag klipper honom här hemma. Men nu har han bestämt sig för att ha lite längre hår lagomt till sommaren.
Piercingar: Ja, det har han. En i tungan och en i bröstvårtan.
Dricker han:
Jajemän
Röker han: Nej, det gör han inte (nyårslöfte).
Vad har han för mobil: Hmm, en P1:a. Tror jag det hette?
Vad han vill bli när han blir stor är: Egen företagare, och det är han redan.
Färgen han har i sitt sovrum är: Vårat sovrum är beiget och rött.
Har han någon/några systrar: Ja, en storasyster. Therese!
Har han någon/några bröder: Nej, han är ensambarn när det kommer till snoppinnehav.
Hans favoritmat är: Spaghetti och köttfärsås.
Maträtt/maträtter han ogillar är: Sånt som innehåller räkor eller champinjoner (endel rätter går dock bra).
Om han vann 1 million skulle han: Köpa ett aktiebolag, köpa en platt-TV, en platt dataskärm och annat till hemmet. Spara en stor del, skänka till välgörenheter och resa mycket skulle jag gissa på.
Hans mamma och pappa heter: Lena och Inge.
Har han bråkat med nån någon gång: Såklart, vem har inte bråkat med sina föräldrar?
På helgerna brukar han: Umgås med vänner och mig, festa och mysa.
Musiken han helst lyssnar på: Går inte säga. Väääldigt blandat, alltifrån Säkert till Offspring och Dio.
Vi träffades första gången: På jobbet vi då hade, först tyckte han att jag var divig. Men andra dagen kom vi jättebra överens.
Hur gamla var ni då: Jag var 18 och han 21.
Det som påminner mig om honom är: Chilinötter, trägafflar, hotpepper pizzan och David Beckhams parfym.
Det första han sa till mig är: "Hej, Per"
Det första jag sa till honom är: "Hej, Tina"
Vi smsar oftast om: kärlek eller diskutioner. 
Hans beroende/beroenden är:
Snus.
Jag brukar kalla honom: Per, Pere, älskling, Pälskling eller pärlan.
Vad kallar han dig: Tina, Älskling, Tälskling eller babe.
Tränar han: Nej, inte längre.
Vi har varit tillsammans: Sedan 29/9-07, så snart ett och ett halvt år. My best time ever!
Han fyller år den: 15 Mars.
Blomman jag skulle ge honom är:  Inga som man sätter i vas som vissnar efter ett par dagar. Skulle ge honom en större grön växt. Vet att han vill ha en sån bredvid soffan, så det skulle jag ge honom.
Beskriv honom med 3 ord:
Envis, omtänksam och förstående.
Dina känslor för honom är:
Obeskrivliga, älskar honom så fruktansvärt.

Se, men inte röra.

Because he is all mine ♥

Skissa och gissa

Ja, det har jag och Per just spelat. Snacka om roligt och bra tidsfördriv, haha!
Print screenade en bild som Per ritat, det ska föreställa en akrobat:

Haha! Skrattade som tusan åt denna bild. Men jag kunde ju gissa, och gissade rätt.
GJ Pälskling! :D

Vill ni också spela? Klicka då --> HÄR

Twilight och Barack Obama

Håller på att se Twilight för första gången (förlåt Elin, men jag kunde inte bärga mig längre), har suttit som limmad framför filmen. Jäklar så bra den är! Per däremot bestämde sig för att vänta tills man kan ladda hem den i bättre kvalité. Har däremot pausat den för tillfället, Per kom på att det är nu Barack Obama ska installeras som president i USA. Även det måste ju ses. Men måste ju säga att jag längtar tills jag kan playa filmen igen.


Annars då? Ska söka jobb som en idiot, pallar verkligen inte bara sitta längre. Im going crazy! Snälla gode gud, säg att jag behövs någonstans. Vart som helst! Jag är inte kräsen, och är så desperat att jag skulle kunna jobba utan lön. Typ. Nemen, you get it. Vet ni något ställe som behöver arbetskraft? Var inte sen på att kontakta mig i så fall.

Måste också få säga att jag varit rätt duktig. Har inte brytit mina nyårslöften (rökningen och godislöftet) fortfarande, och jag tror inte heller jag kommer göra det. Är inte det minsta sugen på nåt utav det. Mähä.

Tina <3 Per

Har inte bloggat på några dagar, i know. Jag och Per har haft deeptalk om... Allt som rör oss, vi tillsammans. Det har visat sig att vi tyckt fruktansvärt lika om endel saker, men inte agerat därefter. Inte ens pratat om det på allvar. Men nu har vi gjort det, och nu efter alla tårar är jag kärare än någonsin. Per är lixom... All i need. Puss på dig!



Vi blir inte alltid bra på bild, men vi är alltid bra tillsammans.
Jag älskar dig, Pälskling ♥

Kattinnehav?

Finns det någon kattägare som inte känner igen sig i denna film?
Haha! Men trots detta är i alla fall våra otroligt mysiga.




Lets Dance och lan

Hallå  i rutan! Nu är vi på G här, påriktigt. Fyra datorer, naturgodis och Loka är redo. Vi ska alltså "lana", fast inte pårikt. Inte hela natten, bara en stund in på natten.. You get it! Vilka som deltar? Maria, Åsa och hennes pojkvän Robin och jag är på plats. Tre WoW nördar... Och jag! Haha. Men det är chill, jag håller på att installera The Sims och har ju alla mina bloggar, så jag klarar mig ett rikigt bra tag. Dock ska vi snart göra ett uppehåll för Lets Dance, det får jag vi inte missa. Hoppas det går bra för BlondinBella idag! Håller tummarna för att hon och Jonathan tar hem hela skiten.

Jag ska, med lite fusk, kirra ett grymt snyggt hus och en grymt snygg man.


Hoppas att alla, som förtjänar det, får en lovely fredagskväll!

Dagen i ord.

Det märks att jag är kvinna. Gör just 1000 saker samtidigt, känns det som i alla fall. Jag ser på SATC, läser bloggar, kollar min vänbevakning på apa och bloggar samtidigt. Men, det går det med.. Fast typ inte, missade nyss nåt vad dom sa på SATC, aja. Skit samma.

Imorse efter att Maria farit till skolan kunde jag inte somna om, så jag startade datorn och såg en film, läste ikapp bloggar jag missat och googlade. När hennes mamma och pappa kom hem för lunch klädder jag på mig och åt frukost med dem. Sen back to datorn för att sedan, då Åsa kom hem, vara social med henne och hennes BF. Seeen efter ännu en stund kom Maria hem. Middag och kvällsfika har vi hunnit få i oss, även jobbat lite på Marias design, spelat Monopol och socialiserat med hennes syster och familj,

Nu: Back to SATC. Godnatt!

Nattligt inlägg, igen.

Nu ligger Maria och sover medans jag är hur pigg som helst. Haha! Ska läsa några olästa inlägg som jag har på Bloggkoll sen ska även jag försöka sova, det är ju trots allt mest troligen en dag imorgon också. Godnatt på er!

Jag har inte silver och inte guld, inget du kan få.
Det jag äger ligger blottat för din syn.
Mina händer är tomma, men hjärtat fullt av nåt du inte ser.
Så jag har nånting som är mera värt ändå.
För om du tappar modet och faller ner på knä kan du vila här hos mig.
Som en klippa i stormen att luta dig mot,
och jag sviker aldrig dig.

Jag älskar dig ♥

Hur säger du?

Säger du: ett rädd lejon eller: en rädd lejon?


Maria frågade mig nyss, och inget av alternativen verkar stämma.
Hur säger du flera rädda lejon i singular, om meningen det måste innehålla ordet rädd?
Det tål att tänkas på, inte sant?

Bowling och Piteå

Blev inte så mycket uppdatering igår på kvällen. Pappa skrämde livet ur mig då han från ingenstans klev in i lägenheten där runt 18 tiden medans Per dammsugade och jag diskade. Han ville fråga om vi ville följa med oh bowla, snabbt packade vi ihop oss och gick ner till bilen. Jag visste redan innan vi började att jag var världelös, men så värdelös som jag fakstikt var hade jag inte trott. Haha! Kul var det i alla fall och Ellen har helt klart en dold talang. Hon var grym!

Nu på eftermiddagen ringde Maria och frågade om jag inte ville komma och hälsa på henne någon dag, dagen blir idag. Så på ungefär 30 minuter sitter jag på bussen mot Piteå. Per ska mest troligen fara och hälsa på sin mamma. Lite skönt med semester från den allt för tråkiga vardagen som arbetslöshet innebär.

Nu: Brådis!! Vi "hörs" sen.

Dagens...

Dagens humör: Glad och trött.
Dagens borde: Städa lite till, orkar bara inte damsuga.
Dagens frisyr: Uppsatt i tofs med hjälp av hårnålar.
Dagens smink: Foundation, rough och lite mascara.
Dagens klädsel: Pers mjukisbyxor, linne och tjocktröja.
Dagens planer: tvätta>diska>gå ner på stan>äta>se på film.
Dagens materiella vill ha: maaassor med pengar, tack.
Dagens längtan: är att få en normal vardag, dvs. jobb.
Dagens beroende: snus, som alltid.
Dagens personer: Per.
Dagens fundering: vad i helvette Guldstaden vill mig.
Dagens roliga: Simpson.
Dagens bild: kommer inte på någon speciell.


Körskolor

Nu har jag och Per varit nere på schtaan och fått några ärenden gjorda. Bland annat fick jag veta att idioterna på Guldstadens trafikskola "hittade på" att min halk gick ut i mars förra året, när jag i själva verket hade ett helt år kvar. Och med de nya reglerna som kom i oktober har jag sammanlagt tre år kvar, himla skönt att veta. Det fick mig även ännu en anledning att ogilla allt som har med Guldstadens körskola att göra. Nu när jag lix är inne på körskolor kan jag avråda alla mina läsare att gå till Guldstaden. Det enda dom vill är att komma åt så mycket pengar som möjligt på så kort tid som möjligt, typ. Nämen det är faktiskt inget att rekomendera, och jag kommer aldrig att råda någon att gå dit. Var däremot inne på City Trafikskola, fick ett väldigt bra bemötande och fick veta exakt det jag behöver veta. Utan att ha kört en enda lektion där får i alla fall jag känlan av att jag kommer stormtrivas, för det är körskolan jag kommer välja.

Guldstadens trafikskola

City trafikskola



Bara bra reklam, tack.

Kom och tänka på en sak. Vi har en granne, som uppenbarligen inte har alla hemma. Hon kom på en dag att hon inte längre ville ha reklamen som brevbäraren delar ut, eller i alla fall inte delar av den. Hon satte då upp en lapp på sin dörr där det stod "bara bra reklam, tack"... Stackars brevbärarN, han är nog inte pappa till hennes barn i alla fall.

Annars så har vi just hängt den rena tvätten i hightech torkskåpet nere i tvättstugan. Även kastat in handukarna i den ena av tvättmaskinerna och min tröja som endast får tvättas i 30 grader i den andra. Skönt att få tvätten bortgjord såhär på morgonen, då kan man ju göra något vettigt av dagen. Vad man då ska göra återstår att se. Vad som skall göras är i alla fall följande:
  • Diska.
  • Dammsuga.
  • Få tvätten klar.
  • Rensa kattlådan.
  • Äta spagetti och köttfärsås.
  • Jobba lite mer på min blogg (A).
  • Gå ner på stan och få ärenden gjorda.
Inte nog med att han måste cykla i snöstorm,
han måste också avgöra vad som är bra reklam för en, mest troligen, helt okänd människa.

Bild: Google.se

Min snälla pojkvän -flirt-

Im up! Tvättid idag, första maskinerna är redan startade. Som ni kanske ser är bloggen under konstruktion, igen. Kika in ikväll igen, då så är den förhoppningsvis klar. Beroende på hur sugen Per är på att hjälpa mig ännu en dag -flirt-. Nu måste jag bara se till att han läser detta.


PUSS ♥

Vi behöver er hjälp!

Hej allihopa (som BlondinBella skulle sagt)! Igår var ingen bra blogg dag. Hur som haver tänkte jag ändå berätta på ett ungefär vad jag gjort de senaste dagarna. Efter att jag varit hos Sara som gjorde sig redo för fest på lördagen gick jag hem runt 21.00. Kände att jag inte bara ville sitta och göra ingenting, så jag hörde av mig till Elise för att höra om hon hade lust att komma till oss och se på film. Tur som jag hade ville hon det. Hon kom då till stan med bussen som gick 23:58, och jag mötte henne då bussen kommit till centrum. Väl hemma pratade vi först en hel del, sedan såg vi Mamma Mia. En mysig kväll/natt med lillasyster på besök.

I lördags umgicks jag med Per på dagen, vi såg film och tog det bara lugnt. Sen på eftermiddagen gick jag återigen till Sara, denna gång Bakis-Sara. Vi tittade på tv och pratade, fortsatt lugn dag. Runt 21:00 gick jag hem igen för att jag och Per skulle läsa ut boken "Rivet Skinn" som Niclas Jansson skrivit, himla bra bok. Sagt och gjort, runt 22:00 var boken slut och vi började se på Step Brother för andra gången. Blev inte att vi såg hela, satte oss efter en stund vid varsin dator. Som dom data-nördar vi är.

Idag vet jag inte riktigt vad som skall göras, förutom endel städning och uppsättning av gardinstången i sovrummen för sjuttioelfte gången. Lill-katten lär sig verkligen inte att hon inte kan klättra i gardinerna... Blir så jäkla irriterad. Tacka vet jag Werner som verkligen vet vad som är rätt och fel. Antar att hon-katter är mer trotsiga än hanarna. Dessutom slutar hon ju aldrig pissa inne, jag vet inte vad vi ska göra av denna katten riktigt, något måste hända. Detta går inte. Någon som har något tips på hur man åtminstone får katten att gå på lådan varje gång? Hon bajsar aldrig inne, och det är bara ibland hon väljer att pissa antingen i hallen (PÅ MINA SKOR, har fått kasta fem par!!), eller bakom TV-bänken?

Hon är så otroligt söt och snäll annars, så helst skulle vi vilja ha henne kvar.
Men snart har vi varken råd eller ork till att ha det som ett alternativ.

Så alla katt-ägare eller katt-kunnare där ute,
ge oss tips på vad man kan tänkas göra åt detta!

Tack på förhand.

Morgon = förmiddag

Sov riktigt länge idag, det är inte bra att vara arbetslös. Jesicca ringde och väckte mig strax före två. Man vänder verkligen på dygnen och kan lätt sova i 12 timmar, i sträck. Det är inte ens lite kul, och jag är avundsjuk på människor som får ställa väckaren tidigt på morgonen för att stiga upp och gå till jobbet. Snacka om vardagslyx! Jag byter med vem som helst.

Nu ringde just Sara, så jag ska gå över vägen hem till henne. Tjing!

Godnatt eller godmorgon

Godnatt alla natt-ugglor och godmorgon alla (förhoppningsvis) pigga och allerta. Ska knyta mig alldeles strax. Har bara detta inlägg kvar att skriva och läsa några bloggar som ännu är olästa. Men snart ska jag borsta tänderna och tvätta ansiktet, sedan bums i säng. Börjar längta så sjukt mycket tills Jesicca kommer hem, är inte samma sak att prata över telefonen som att faktsikt få umgås. Var alldeles för länge sedan sist.. Saknar dig som attans!


Sånt som jag tar förgivet är så långt ifrån vad Du ens ägnar en tanke.


Städning och Lets Dance

Nu är det skinandes rent här hemma. Kalendern är upphängd, julsakerna är bortplockade, golven är rena, allt är lagt på sin plats och lukten av rengöringsmedel säger mig att det är lika rent som det ser ut. Nu sitter jag bänkad framför TV:n och väntar på att få se Isabella "Blondinbella" Löwengrip när hon dansar i programmet Lets Dance, bara popcornen med grillkrydda och teet saknas. Ska fixa det nu i väntan på att klockan slår 20:00.

Ha en bra fredagskväll allihopa!

Dagens göra

Musiken är på och trasan är redo- här ska städas!


Bild på nya sovrumslampan

Sitter och pratar med Jesicca i telefonen nu, och Per är nere på stan. Har plockat bort julsakerna idag, och ska sen storstäda hela lägenheten. Jobbigt som attan. Hittar hela tiden på saker för att skjuta på det. Ska ta tjuren vid hornen när jag och Jesicca slutat prata... Tror jag.

Vi var ju och badade på Eddahallen i förrgår, var jätteskönt. Satt ett bra tag i bubbelpoolen och kastade boll i Multibasängen, bubblade lite till med mamma sen efter att hon var klar med spinningen. Efteråt gick vi till Ainas och fikade, jag åt en räkmacka. Så otroligt goda dom är! Efter det till Hemköp för att köpa endel bra-ha-saker.

Igår hade jag inte tid att uppdatera, vi rev tapeter hos Magnus och Rebecca mellan 10:00-20.00. Är ett rätt stort rum, så det tog sin tid. Hade några underlättande saker, som ångvattens-grej som underlättade tapetrivningen och även en slipmaskin. Trots detta tog det ett jäkla bra tag.  Var sjukt trött också, speciellt där på slutet. Men, det gick och idag ska de få upp tapeterna. Efter att vi kom hem blev det direkt in i duschen och sedan ner i sängen.

Nya sovrumslampan är på plats:

Nytt år - Ny design

Nytt år - Ny design.
Trivs mycket bättre med denna. Ljusare färger och väldigt stilren.

Nu är vi hemma efter att ha spenderat natten i Ursviken hos mamma och pappa. De bjöd på en riktigt god middag igår- räkgryta med ris. Trodde först inte att det skulle vara någon höjdaren, men fel hade jag. Till efterätt bjöds det på Pannacotta (stavning?) även den var verkligt god. Natten sov vi i Ellens säng medans hon låg på madrass nedanför, snällt av henne. Idag skulle jag egentligen till tandläkaren, men vid 08.00 tiden imorse ringde de och sa att jag inte kunde komma idag och fick en ny tid, den 26 januari. Börjar bli lite smått irriterad över att detta är andra gången de måste boka om min tid, hade jättegärna gjort bort det idag. Men, what to do. Det är bara att fortsätta vänta.. Och gruva sig. Istället skulle vi ut och gå en längre promenad med Nemo, men även det blev tillslut changs of plans. Istället åkte vi hem och ska fara och bada med mamma ikväll, på Eddahallen. Är faktiskt inte så jäkla imponerad över renoveringen där, men hur som helst ska det bli skönt med ett dopp. Var länge sedan sist.

Vad som händer efteråt vet jag inte än. Ska i alla fall lägga in lite bilder från igår (älskar att ha en digitalkamera). Men sen hoppas jag på en mysig kväll.

Bilder från gårkvällen och dagen i text

Hej alla tittar-in-i-skärmare. Har inte haft tid till att uppdatera idag, har haft fullt upp med att umgås med Ellen och Per. Senare på kvällen stötte vi även på Elin på Karamelltåget och tog med oss henne hem för att se film här, Hasse och Emelie har också varit förbi en snabbis. Dessutom vaknade både jag och Ellen sent idag, vi vaknade av att mamma ringde vid tolv och frågade om inte Ellen kunde få stanna en natt till. Och visst får hon det! Så nu sitter vi här i soffan med varsin laptop medans Per är helt inne i JVM som visas mitt i natta. Har dessutom hunnit göra en ny design till Sandra idag, hoppas hon blev nöjd. Vet inte om jag kanske tycker att den är lite för mörk.. Hmm. Får se vad hon tycker, det är ju after all det som spelar någon roll. Några filmer har vi också hunnit se de dagarna som Ellen varit här, nämligen:
  • The heartbreak kid. (Rekomenderas starkt)
  • Taken. (Rekomenderas starkt)
  • [Rec]. (Rekomenderas)
  • Torkel i knipa. (Rekomenderas)
  • Kejsarens nya stil 2. (Rekomenderas starkt)
  • Farlig förbindelse. (Rekomenderas starkt)
Imorgon åker vi hem till mamma och pappa för att äta middag tillsammans med dem och mina andra systrar samt sova över. Ska till tandläkaren i Skelleftehamn i övermorgon (egentligen imorgon eftersom klockan är ju över tolv) och då är det lika bra att stanna där för att slippa åka buss för dyra pengar. Lägger upp någar bilder från gårdagen:



Bild 1:
Bilden är på Ellen som sitter i soffan.
Bild 2: Jag som står i badrummet och försöker sätta upp håret, inte lätt när det är så kort.
Bild 3: Per gör i ordning täcket Ellen ska ha.
Bild 4: Pers äckligt stora blåmärke, om man ens kan kalla det där för det.
Bild 5: Ännu en bild på Ellen.
Bild 6: En jäkligt äcklig bild på mig innan vi skulle sova, jag bjuder på den.

Men nu vill Ellen läsa mitt inlägg, och dessutom börjar det bli för långt för att orka läsa, så jag avrundar här.
Godnatt gott folk! Eller godmorgon kanske jag ska säga, för alla normala människor sover nu. Fast iofs så är nog många ute och slirar denna trettondagsafton.


Mys i vintermörkret

Nu är Ellen har, och har varit det sedan klockan 14.00. Vi har hunnit vara på Konsum och handlat bröd till köttsoppan, grönsaker, dip och Cocacola. Har också just fått klartecken från mamma att det är okej att Ellen stannar till imorgon. Nu ska vi gå till köket och hacka upp grönsakstavar, blanda ihop dippen och ta ut Colan från frysen. Sedan ladda hem en film och luta oss tillbaka i soffan. Bättre än såhär blir det nog inte. Hoppas ni också får en mysig södag-kväll!

Mamma och pappa på julafton


Bilden får tala för sig själv



Ja, sådär ser jag egentligen ut i håret.... Sluta skratta!
En hälsning: Jag älskar dig Jesicca ♥


Mitt i natta

Klockan är över två och jag är inte ens trött? Aja. Ikväll har i alla fall Elin varit här och hälsat på. Vi såg på två filmer (Taken och What Happens In Vegas), pratade och satt lite vid datorn. Vi åt också popcorn och drack saft. Mysig kväll helt klart! Nu har jag ännu ett videosamtal med Jesicca, vi har till och med ätit med varann.. Genom datorn. Haha! Hur som haver. Imorgon kommer Ellen och hälsar på, mellan 14.00 och 22.00 (mamma och pappa jobbar). Har också bestämt med mamma att vi snart ska gå på bio och se Australia. Tror det kan vara rätt bra. Nu ska jag sluta svamla här och istället svamla vidare med Jesicca. See you!

Werner är rätt lustig..


Stigs konditori och Elin

Mötte upp med mamma, pappa och Ellen idag för att fika. Vi fikade på Stigskonditori, jag åt deras gudomligt goda varma mackor med ishavsröra. Satt bra i kistan! Efter det fick jag skjuts hem och har bara tagit det lugnt. Väntar just nu på Elin som ska komma förbi och se film med mig. Senare ikväll ska jag börja med Sandras design, som förhoppningsvis faller henne i smaken.

En bild från nyårs, lägger upp resten sen:

Elin, jag och Emma just efter tolvslaget.
Tipp, trapp, trull.

Mat och besök

Slapp fiskpinnarna och vi ordnade istället entrecót (stavning?), potatisgratäng, grönpepparsås och vitlöksmör. Riktigt gott vill jag lova, och eftersom jag inte ätit något idag förens denna maten var klar (20.00) så satt det riktigt bra. Efter maten kom Magnus på besök, med sig hade han en vinflaska och chips. Men eftersom jag har "godis-löftet" som gör att jag inte heller får äta chips så drack jag ett glas vin och åt min mörka choklad. Duktigt av mig!

Har dessutom lovat Hasse att fixa fram bilderna från nyårs, håller för fullt på att föra över dem till datorn nu. Helt sjukt hur lång tid det tar, det MÅSTE finnas ett smidigare sätt...

Videosamtal med Jesicca och fiskpinnar

Sitter vid datorn (har gjort det sedan jag steg upp). Har nu ett videosamtal med Jesicca. Började tänka på hur värt det är. Man behöver inte betala någon uppkoppliongsavgift och inte heller stå med telefonen mot örat. Utan nu kan man både se  varandra och prata at the same time, gratis. Coolt!

Är också väldigt hungrig, men inte sugen på nåt. Jobbig känsla. Per står just nu i köket och steker fiskpinnar och gör potatismos, oset av detta gör mig ännu hungrigare. Men sugen på det? Nej, det är jag inte.


Nyårsdagen

Riktigt seg har denna dagen varit. Steg upp, typ, 14.00 och har sedan dess endast klätt på mig (mjukis) och gått till Konsum för att handla. Sandra har också skickat mig bilder som jag ska använda när jag ska knåpa ihop en ny design åt henne. Mer om det sedan. Nu ska vi se på film "The Accidental Husband" och sen ska vi lägga oss för att läsa ur boken "Rivet Skinn", börjar komma till det riktigt spännande snart (har läst den tidigare). Vi hörs imorgon!

Mina nyårslöften

Hade inga nyårslöften förra året, men inför 2009 är det andra bullar.

  • Jag har, tillsammans med Ellen, som nyårslöfte att inte äta godis, chips etc. endast popcorn och tuggummi är tillåtet.
  • Jag ska ta körkortet detta år.
  • Jag ska inte röka, överhuvudtaget.
  • Jag ska skaffa ett jobb.
Dessa löften tror jag inte blir några problem att hålla. Eller, jo.. Kanske att avstå från godis osv i 365 långa dagar. Men jag tror bara det blir ett problem till en början, efter ett tag blir det nog mer som en vana. Ska i alla fall göra det jag kan för att hålla det, annars blir jag 200:- fattigare. Inte för att det är så farligt mycket pengar, men det skulle kännas jäkligt bra att ha godsaker redo inför nästa nyår. Efter att inte ha ätit dillchips med vitlöksdipp på ett år.

Nyårsaftonen

Gårdagen blev inte riktigt som planerad. På förfesten hade vi riktigt trevligt. Mycket prat, skratt och endel alkohol. Sedan bar det iväg till en fest på Morö Backe, som inte alls var som vi hoppats på. För oss okända människor och dålig stämning var var som mötte oss där. Vi drog därför vidare till en annan fest, som inte heller var något att hurra för. Blev också ett missförstånd mellan mig och Per, så stämningen verkligen dog. Vi drog då också från den festen, for hem till oss istället och sedan var den nyårsaftonen över.

Trots att gårdagen inte blev riktigt som den skulle vill jag tacka alla som ändå gjorde nyårsaftonen 2008 till det bästa som bara gick, efter omständigheterna. Tack!

RSS 2.0