Jag älskar dig mamma

Godmorgon! Vaknade klockan 06:30 idag av att pappa kom in i hennes rum och skulle väcka henne. La inte bort datorn förens vid 02:45 tiden igår, så jag kände mig rätt sliten när jag vaknade. Men eftersom jag var vaken steg jag upp och klädde på mig, kopplade Nemo och gick med Ellen till skolan och sedan hem igen. Helt otroligt så pigg jag är nu. Har lovat Ellen att möta henne igen då hon slutar skolan och sedan vara med henne tills mamma kommer hem så jag hinner träffa henne också. Föresten, jag älskar dig mamma. Du är världens bästa och förtjänar allt gott i denna värld ♥

Åker hem med mamma när hon ska skjutsa Ellen till kören antar jag. Vad jag gör av denna dag är fortfarande osett, tänkte städa här hemma så det är fint när mamma kommer hem. Ska också gå ut med Nemo igen på en stund, synd bara att byrackan drar så mycket i kopplet. Stark som tusan är han också, men samtidigt är han väldigt duktig på att lyssna och lyda. Man måste dock säga åt honom att "gå fint" en gång i minuten, minst. Minnet är bra, men kort. Och när han lyssnar och han lyder, då ger jag honom alltid beröm och berättar för honom hur duktig jag tycker han är. Och då, av någon anledning, "glömmer" han bort vad det var som var så duktigt och minns bara att han är glad över att han fått beröm. Så då istället blir han så ivrigt glad att han springer framåt, viftar på svansen och sticker ut tungan. Men söt, ja det är han ju.


Hittade bara en bild av honom som valp här på Louise dator.

Världens finaste puppy-eyes ♥

Sängmys

Har bäddat ner mig i Ellens säng, liggandes på mage med Lousies (min lillasysters) laptop framför mig. Såg då att hon hade inbyggd cam, efter att jag tagit bilderna visade sig det att camen dock inte var så grym som jag hoppats på. Men bättre bilder än inga, huh?

Hur mysigt som helst:


Även en bild på mina fina lösnaglar som jag fick av Ellen igår, snajsigt lix nanting:


Update; Ellen ligger nedanför mig på madrass och hörde precis att hon somnade. Andas djupt och harmoniskt, det låter så himla skönt när andra sover. Känns dock inte som om jag sover lika djupt och fint :,D

Föedelsedagen i ord

Hejsan! Hann inte uppdatera imorse, men hur som haver har jag i alla fall tagit mig till bussen som tog mig till mamma och pappa. Just nu sitter jag i deras soffa, bloggar och ser då och då på Vänner som TV:n visar. Ska vara här till imorgon och under tiden är Per hemma hos sin mamma och hälsar på. Dock är han där för att jobba, riva nere i deras källare samt skotta av tak ska hinnas med innan imorgon kväll. Kommer kännas konstigt att sova utan honom inatt, kallt och tomt. Saknar min sötgris.

Igår då? Vilken helt underbar dag det blev. Synd bara att mamma var sjuk och inte kunde komma. Fick massa fina presenter, många grattishälsningar och kramar. Fikat gick åt (vilket måste betyda att vi lyckades med bakningen) och kaffet tog slut. Runt 18:00 kom hela högen och stannade i ungefär två timmar, just efter alla farit kom Pers pappa som blev lite sent. Men vad gör det? Stort tack till alla som kom, skickade sms, grattade mig här på bloggen och ringde. Om ni undrar varför  jag inte svarade på smsen så är det så att jag inte har några pengar på telefonen för tillfället. Hoppas därför att ni hittar hit och inte tror att jag glömt bort er.

Här är vad som döljde sig i mina paket:
- Superbra headset till telefonen.
- En "spargris" med form av en rosa high heeled skor.
- Ett par jeans från Gina Tricot.
- Ett par skor.
- Två dunkuddar.
- Presentkort på Gina Tricot.
- Presentkort på Cubus.
- 200:-
- Serium som skyddar håret från plattången.
- En tårtspade i äkta silver, som passar till mina silverskedar.
- Lösnaglar.
- En blomma i jättefin kruka.
- Tulpaner.
- En grej som man använder för att öppna burkar etc.


Tack allihopa för toppenpresenter, nu ska jag börja planera för min 20-års fest 

Hipp, hipp, HURRA! HURRA! HURRA!

Tack så fruktansvärt mycket för alla grattishälsningar! Ni är helt underbara♥

Känns faktiskt himla skönt att nu kunna säga att jag ska göra mig klar och gå ner på bolaget. För det är precis det jag ska göra! Gud så mycket nytt det måste finnas, som jag inte visste funnits. Det här ska bli spännande! Med mig tar jag Per, får ju inte villa bort mig helt ><

Ha en bra dag allesammans, vet inte om jag kommer hinna uppdatera mera idag. Men ska ta massvis med bilder som delar med mig av antingen ikväll eller imorgon! Ännu en gång: Tack för era grattishälsningar!

20 år idag!

ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år.
Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade år.
Ett fyrfaldigt leve till Tina, hon leve: Hipp, hipp, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!




Risk för eldsvåda?

Jag och bakning går verkligen inte ihop. Igår gjorde jag kolakakor som jag råkade ta ut lite försent, men de går fortfarande äta. Är dock inte sådär segt goda som de ska vara, utan mer knapriga. Därför gjorde vi en ny sats idag, och denna gång hade Per koll på tiden. De är nu perfekta och jag ska bjuda på dem med stolthet imorgon (jag gjorde ju i alla fall degen). Efter kolakakorna skulle jag göra chokladsnittar, snörde ihop alla ingredienser och fick en fin och jämn deg. Kladdade ut degen på plåten och swichade in massan i ugnen. Satt mig sedan vid datorn, vilket visade sig vara en jäkligt dålig idé. Kakorna skulle vara inne i 8-12 minuter (om jag minns rätt), ca 25 minuter senare kom jag på kakjävlarna var kvar i ugnen. Jag sprang till köket, öppnade ugnen och möttes av ett grått moln som hastigt fyllde köket. Som tur är hade bara halva degen gått åt, så resten låg fint kvar i bunken. Behöver jag säga att Per fick ta över? Summan av kardemumman: Vi har en halv sats chokladsnittar och dubbel sats av kolakakor.

Nu ska jag i alla fall sätta på peppande musik och min städoutfit för att sedan städa så det sjunger om det. Vill verkligen få det gjort så jag slipper det imorgon, imorgon ska jag inte göra annat än att njuta.

Längtar så fruktansvärt tills imorgon då jag kan snöra på mig ytterkläderna och traska ner på stan och in på bolaget för att köpa en vinare. Gud så enkelt det låter!



Frukost på sjukhuset

Gick vid 10:30 till sjukhuset för att möta upp mamma som var tidig till jobbet för att äta frukost tillsammans med henne och hennes arbetskamrat. Åt en leverpastejmacka och till "efterätt" en semla. Efter det gick hennes kompis och jobbade medans jag och mamma satt oss i sjukhusets bibliotek och bara pratade, kikade också i någon tidning. Klockan 11:45 var hon tvungen att byta om för att sedan börja knega, och jag gick hem till igen. Tack för en mysig frukost ♥

Idag har jag också en hel del att göra, kolla in det här:
  • Städa ordentliget inför morgondagens besök.
  • Baka chokladsnittar och sockerkaka.
  • Börja på en ny design, är less på denna mörka.
  • Föra över bilderna från kameran.
  • Hinna äta något mellan varven.
  • Svara på mina kommentarer.
  • Blogga.
Märkte nu när jag skrev upp det att det kanske inte var så mycket som jag trodde. Skönt! Nu slipper jag stressa. Föresten så kan jag inte förstå att jag faktiskt fyller 20 år imorgon, känner mig lixom inte redo för det "riktiga" vuxenlivet och allt vad det innebär. Nog för att det säkert inte blir så stor skillnad, men efter tolv inatt är jag inte längre någon tonåring. Konstig tanke..

Ha en bra dag allesammans så hörs vi senars!


Effektiv överallt, förutom här

Idag har vi varit väldigt effektiva, nedan följer en lista på vad som gjorts idag:

  • Städat undan.
  • Per har dammsugit.
  • Jag och Ellen har diskat.
  • Vi har rensat ur bokhyllan (som var fylld med skrot) och lyft upp den på vinden.
  • Med oss på vägen ner tog vi min vita bänk från IKEA (bilder kommer).
  • Ovanför denna som tog bokhyllans plats satt vi, med hjälp av dubbelhäftande tejp, upp bokstäverna vi fick i julklapp av Ellen som bildar "Tina & Per" (bilder kommer).
  • Vi bakade kolakakor och chokladbollar som vi ska bjuda gästerna som kommer på tisdag på (min 20-års dag).
  • Vi har spelat kort.
  • Jag har hunnit läsa de bloggar jag läser dagligen.
  • Tagit emot en tidig födelsedagspresent av Magnus, äppelträrökt bacon, som vi sedan tillagade och åt. Tack Magnus och Rebecca!
Det jag däremot inte hunnit, som ni kanske märkt, är att blogga. Skrev ett inlägg tidigare idag, and thats it (om man bortser från detta). Så imorgon lovar jag både er och mig själv att bilderna kommer in på datan, gillar själv inte att läsa bloggar utan personliga och nytagna bilder. Och eftersom jag gillar att ni är här och läser och kommenterar och vill så gärna att ni stannar så ska jag se till, både för min och er skull, att bilder kommer.

Jag älskar bara dig


Tillsammans är vi som bäst ♥


Grattis i efterskott Maria!

Tjollahej! Ellen sitter just nu och ser på Shark Tails medans jag kom på att jag skulle uppdatera här. Innan jag gjorde det gick jag (som vanligt) först in på Blondin Bellas blogg och såg att man helt gratis kunde klicka hem senaste nummret av VeckoRevyn. Hon är på omslaget och innuti är en stor intrervju med henne. Så prenumererar du inte på VeckoRevyn redan eller om du inte har lust att gå och handla den för pengar så är det väldigt enkelt att få just detta nummer gratis här.

Idag far Ellen hem, så vi blir barnlösa igen. Eller barn och barn, hon är ju faktiskt 11 år. Men det har varit kul att ha henne här ett par dagar, och om du läser detta så ska du veta att du är mer än välkommen tillbaka då du känner för det! :)

Hade tänkt att sen, när hon farit hem, ta tag i att föra över bilderna från kameran. Har verkligen varit otroligt lat, eller iofs så har jag haft massa annat att göra i helgen, så det har helt enkelt inte blivit av. Men nu så.. Nu har jag, återigen, allt tid i världen. På gott och ont!

Måste också medge en sak: Jag har glömt bort något väldigt viktigt, pinsamt som tusan är det dessutom. Men min fina vän Maria fyllde 20 år den 20 feb. Så jag vill säga grattis som tusan i efterskott till dig! Hoppas du fick en underbar dag. Bara för att jag glömde bort detta ska du veta att du inte betyder mindre! Saknar dig ♥

Mia och Maria, på midsommarafton i guess.

Madrass och pulka

Idag har vi varit i OK-backen hela dagen, eller i alla fall mellan 13:30-15:45. Det första vi gjorde var att göra upp en eld för att sedan grilla grillkorv och pinnbröd. Efter det kom Emma (Pers kusin) med en madrass och två tefat, och då blev det fart i backen. Haha! Det går så himla fort, och dessutom var det tre "hopp" på vägen ner som jag verkligen försökte undvika. Men det är inte så lätt när man sätter ner fötterna för att minska farten och i och med det sprutar det upp snö i ansiktet, haha! Var skönt att vara ute ett tag i alla fall, var ju bara -3 idag så det gick väldarns bra. Började dock frysa som tusan om tårna och fingrarna just innan vi gick hem.

Efter att vi kommit hem har vi sett på Britney Spears-For The Record. Hann dock bara se de sista 25 minuterna. Under tiden lagade älsklingen mat, makaroner och skinksås. Även Emma stannade över middagen.

Nu ska vi snart (förhoppningsvis) gå till Konsum för att handla snacks, ett måste för att överleva kvällen.. Typ. Även komma överens om vilka filmer som ska bli sedda ikväll.

Bild: google.se. Hoppas det finns godare godis än sådär på det Konsumet vi ska på :,)

Hoppas ni haft och får en fortsätt mysig lördag.

Kvällspromenad och filmer

Hittills har vi hunnit se två filmer, Big Daddy och Beck - I Guds Namn. Jag och Ellen har också hunnit vara på en kvällspromenad i en timme ungefär. Vi tog förgivet att det skulle vara svinkallt ute och snörde på oss tjocktröja, vinterjacka, tjocksockar, täckbyxor, mössa, vantar och halsduk för att sedan känna (efter att vi kommit ut) att det inte alls var så kallt. Svettas riktigt mycket när jag kom hem, men hellre för mycket kläder än för lite. Jag hatar att frysa!

Kan inte säga vilken av dem som var bäst, dom är ju så olika. Big Daddy var väldigt rolig, medans Beck alltid är lika bra.


Kom just ut ur duschen och nu håller vi på att ladda hem ännu en film, Knocked up. Har sett den förr, men resten av sällskapet hade inte gjort det, och den är så bra så det gör mig ingenting.

Måste också säga att det är kul att ni blivit bättre på att kommentera!
Tack så mycket för det ♥



En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör

Nu har jag varit och mött upp Ellen, vi sitter just nu i soffan med varsin laptop och lyssnar på ljudet från micron som har fullt upp med att tina kasslern som vi ska ha i broccoliegratängen.

Vi var lata och satte oss på bussen när vi skulle hem, har så fruktansvärt halkiga skor och ramlade när jag skulle ner till stan. Busschauffören hade vaknat på fel sida i guess, när jag gick fram och skulle betala löd konversationen såhär:

Jag: Hej, två barn.
Han: (han tittar i spegeln bak över bussen) Vänta, det här gör mig så förbannad.
Jag: (fattade ingenting) Ehm, okej.
Han: (han tittar på mig) Jamen hur i helvette kan det behövas fyra personer för att få in två barnvagnar?!
Jag: Ehm.. Jag vet inte ritktigt.
Han: Det är ju helt sanslöst.. Förlåt för att jag svär, men jag blir verkligen förbannad. Sa du två barn?
Jag: Aah, två barn.

Sen efter ett tag visades det sig att det var bara ena paret med barnvagn som kommit fram och betalat, han öppnade "dörren" till där han satt och ställde sig upp i gången på bussen.

Han: Har ni tänkt betala eller?!
Paret reagerade inte.
Han: (skiker) Har ni tänkt belala för er och ungen eller?!
Mamman: Oj, förlåt! Självklart ska vi betala. Jag glömde bort det.
Han: (fortsätter skirka) Ni ska ha jävligt klart för er att det här är inget jag tolererar på min buss!

Har man inga dåliga dagar, uppskattar man inte dom bra på samma sätt.


Brådis

Blev genast mycket piggare efter lite make och kläder! Ska ner på stan tillsammans med Per nu för att möta upp Ellen och sedan handla mat för helgen. Blir broccoliegratäng idag och skinksås imorgon, kurrar i magen redan nu. Blev ingen frukost idag. Bråådis nu, hörs sen!

Här är en bild på mig och Werner. Han sov förövring under täcket på mina ben inatt.
Mysiga, älskade Werner.

Sorry, cant do that... Too tired

Godmorgon på er! Vaknade för ungefär en timme sedan, har sovit fruktansvärt dåligt inatt. Steg bland annat upp runt 06:00, läste några bloggar, drack vatten och gick på toa, för att sedan somna om. Gud så jobbigt det är, denna dag kommer bli tung. Är hur trött som helst trots att jag la mig runt 00:00 inatt.

Haha! Kanske lite överdriven bild. Men ja, you get it.

I alla fall, i helgen (min sista helg som tonåring, fyller 20 på tisdag) kommer vi vara barnvakt åt Ellen. Hon kommer med buss till stan klockan 15:15, så då ska jag ner och möta henne. Vad vi ska hitta på att göra vet jag inte riktigt, men det blir nog en hel del film och spel.

Nu ska jag göra mig klar för dagen, kanske får tillbaka lite ork då. Lägger upp ett bild-inlägg senare. Har tagit endel bilder de senaste dagarna.. Måste bli bättre på att ladda upp dom direkt, mjamja. Bättre sent än aldrig, huh?

Xzakt och Freja Produkter

Sådär ja, nu har jag skrivit några (enligt mig själv) bra personliga brev och ett cv. Har med hjälp av dessa också sökt två jobb hittills, på Freja Produkter och Xzakt. Båda två är telefonjobb. Dom sökte ingen personal just nu, men det är ju lika bra att söka i alla fall. Så nu håller jag tummarna för att de förhoppningsvis hör av sig och gör slut på mitt lidande (läs; arbetslöshet). Har också ätit frukost/luch, korv och potatis som Per lagat åt oss. Mjummi!

Gimme, gimme, gimme a work after midnight.



Nu ska jag återgå till mitt jobbsökande, ska leta upp mail-adresser till olika matvarubutiker här i närheten. Sedan ska jag städa här hemma, Per har redan varit duktig och dammsugit. Vi får höras senare! Hoppas ni haft en bra dag.

Promenix, städning, cv:n och städning

Hallå i rutan! Gud så hungrig jag är, måste genast äta något. I alla fall.. Har hunnit vara ute på en mini-promenix tidigare idag, men den blev verkligen kort eftersom jag bara halkade och rummlade mig fram. Är alldeles glas-halt under pundersnön så jag gav upp rätt snabbt. Hade inte lust att typ slå ihjäl mig idag, det får vänta till någon annan gång!

Annars idag står städning på schemat, har blivit helt konstig. Tål verkligen inte när det är odiskat eller någon fläck på bordet. Antar att det har med min rastlöshet att göra, men det är egenligen inte så negativt. För det innebär ju att det alltid är städat här hemma (nästan). Ska också skriva grymma och personliga CV:n idag till de företag jag har tänkt söka mig till, dessutom ska jag börja om med min hemma-träning som jag var så duktig på att göra varje dag förut. Så, dax att sätta igång! Men först, "frukost".

Peppar, peppar, peppar.

Be back later :*

Unhappy hour

Jag lever! Belive it or not. Har bara inte uppdaterat här, möhö. Har haft fullt upp.. Eller fullt och fullt upp, har i alla fall varit på ett viktigt möte. På Socialen, vi söker socialbidrag för att ens kunna fixa hyrorna och få mat i magen de kommande månaderna. Fan vad jag hatar känslan av att vara såpass beroende av andra. För har man social-bidrag är man faktiskt beroende av andra människor.. Andra betalar skatt när de jobbar så att vi som inte har något jobb (eller av annan anledning behöver någon form av bidrag) ska kunna överleva.  Så beroende att vi blir hemlösa och svälter ihjäl om ingen hjälper oss med pengar (typ). Våra föräldrar var i alla fall gudomligt underbara förra månaden då vi lyckades, genom dom, att skaka fram pengar då vi såg det som absolut sista utvägen att vända sig till soc. Aja.. Show must go on och nu håller jag tummarna för att vi ska bli beviljade till detta.
Mjamja, nu ska ni få slippa höra (läsa) om mitt, just nu, mindre roliga liv.
Ha en trevlig kväll så återkommer jag imorgon, förhoppningsvis mer positiv.

Magnus-besök och Beck

Just nu är Magnus här och hälsa på, vi har just druckit kaffe och ätit en bulle. Tur att vi städade tidigare idag nu när vi har besök, haha! Såg för täääskit ut här hemma tidigare. Disken har vi inte besegrat än, men det kommer.. Det kommer.

Väntar på att Beck ska börja dessutom.
Ikväll visar dom Beck - Gamen klockan 21:00 på 4:an om någon vill se.


Utan Gunvald vore Beck ingenting.

Alla <3:ns dag och Melodifestivalen

Vill börja med att säga att jag hoppas att alla hade en bra alla <3:ns dag. Det hade i alla fall jag. Dagen började med att jag och Per gjorde oss klara för att möta upp min familj på Skellefteå Kraft Arena för att se genrepet av Melodifestivalen. Var riktigt laddad och såg verkligen fram emot att se det. Och det var faktiskt så kul som jag hade förväntat mig. Underbart sällskap, duktiga artister och rolig programledare och en kanske ännu roligare studioman. Skrattade en hel del och apploderade desto mer, vilken stämning. Wonderful! Så återigen, tack mamma för en toppen-julklapp ♥ Det bjöds även på en hel del gratisgrejer där. Bland annat en CD-skiva med schlagerlåtar, olika smakprov av maträtter, "dammsugare", tuggummin och halstabletter. Riktigt lyckad start på dagen! Kunde det bli bättre?

Ja, det kunde det. Efteråt klämde vi in oss i bilen tillsammans med de andra och följde med till Ursviken för att umgås lite mer. Vi blev bjudna på mat, fläskfilé-gryta med ris och sallad. Mjammi! Dagen till ära bjöds det också på efterätt, chokladmouss med chokladkross och grädde samt kaffe med kaffeost. Efter middagen kom även mamma med ett paket åt oss var, jag och Per fick tillsammans "grytlappar" i silkon med form av en "vante" (lägger upp bild senare). Mätta och belåtna en stund senare skulle vi börja bege oss hem, pappa skulle skjutsa oss och hinna vara hemma innan Melodifestivalen började. Då kom även Ellen med ett paket till oss, i detta paket döljde sig en ask med geléhjärtan. Tack Ellen♥ Har väldigt dåligt samvete över att jag inte hade med mig något till de andra. Skäms på mig!

Har precis laddat upp bilderna från denna dag:

Sällskapet, bilderna togs just efter att vi kommit och hängt undan jackorna.
Bild 1: Elise, Ellen, pappa och mamma.
Bild 2: Louise, Elise och jag.
Bild 3: Jag och Per.


Lite av gratisgrejerna.
Bild 1: Per äter någon jäkligt stark kyckling-gryta med ris.
Bild 2: Extra-tabletterna, Mint&Chocolate, ingen favorit. Men gratis är gott. Haha!


Just efter att vi satt oss, innan själva grejen börjat.
Bild 1: Jag och Per, förväntansfulla.
Bild 2: Petra Mede övar för fullt.


Bild 1: Lili och Susie (favorit).
Bild 2: Jennifer Brown.
Bild 3: H.E.A.T (favorit).
Bild 4: Amy Diamond (favorit).
Bild 5: Cookies and Beans.
Bild 6: Alla samlade, vad dax för låtsas-röstningen.


Bild 1: Måns Zelmerlöw (favorit).
Bild 2: Amy Diamond (favorit).
Bild 3: Markoolio.

Tog sjukt många bilder, men artisterna vägrade av någon anledning stå stilla på scen för min skull. Detta resulterade i att inte så många bilder blev lyckade, men dessa är i alla fall någorlunda. Den där jag-ska-slåss-i-dina-kvarter-snubben försökte jag inte ens fota, så värdelöst tyckte jag att det var.

Efter att vi kommit hem såg vi lite på TV sedan gick vi och la oss för att lyssna på Livstid med Liza Marklund (ljudband) som Per fått tag på i Melodifestival-tältet som stod mitt på torget. Vi tände några värmeljus i sovrummet och medans skivan spelade fick jag massage. Han är så himla duktig på att massera och man känner sig som en ny person efteråt. Tack älskling! Om du bara kunde förstå hur mycket bu betyder för mig.. Och hur oerhört lycklig jag är tillsammans med dig! Du är bara... bäst. Det är dig jag vill spendera mina dagar med, det är du som gör mig till den jag är.

Orden räcker inte till.. Jag älskar dig!

Bilder från promenixen

Har just varit ner till sjukhuset och mött mamma och pappa innnan hon börjar jobba för att överlämna Nemo. Med andra ord så är vi inte med hund längre, och av någon anledning verkar kissarna känna detta på sig. Eftersom att de nu, i vanlig ordning, kommer och möter oss i dörren när vi kommer hem. Vilket dom inte gjort medan Nemo var här.

När jag skrev detta kom jag på att jag faktiskt tog några bilder på mig och Nemo när vi var ute i skogen och gick tidigare idag. Märkte att det är inte så himla lätt att fotografera en hund, eller annat djur, när dom inte förstår att man måste sitta stilla för att få en bra bild. Haha!

Fick i alla fall några bra bilder, och här får ni se några av dem:


Nu ska jag och Per fortsätta se på Family Guy, och imorgon möter vi upp familjen klockan 13:00 för att se melodifestivalen. Ser verkligen fram emot det. Sedan blir det middag i Ursviken följt av mys här hemma.

Försenade bilder

Hallopp! Har inte haft tid/ork/lust att blogga förens nu, har haft fullt upp med att mysa med Per och Nemo. Katterna har roat sig själva hela dagen idag, tror inte ens jag har sett till Wella? Hon ligger i alla fall på fönsterbrädan i köket som sitter ovanför ett element och värmer sig samtidigt som hon kisar mot solen genom fönstret. Haha, vardagslyx. Huh?

Per har nu gått och lagt sig för att vila lite, och Nemo sover här nedanför mig. Och då, helt plötsligt får bloggen liv igen. Har också hunnit föra över bilderna från de senaste dagarna idag, och några väljer jag att visa för er.

Lekte med Pers glasögon för två kvällar sedan tror jag. Har inte skrattat så mycket på länge, haha!


Efter detta tvättade jag bort sminket (som jag skrattat ut) och myste med Per, Nemo och katterna.



Mer bilder kommer i ett senare inlägg, ska gå och pussa på Pärlan♥ nu.

Melodifestivalen och kalas

Gud så irriterad jag varit på blogg.se som vägrat fungera, så irriterad att jag till och med gav upp att försöka logga in på några dagar. Läste i andra bloggar bara att strulet håller i sig, och förstod då att det inte skulle vara värt att ens försöka ta sig in. Aja, nu försökte jag.. Och det går ju galant!

Vi är i alla fall hundvakter idag, och har varit sedan igår och kommer vara till imorgon. Nemo är här, mamma och pappas hund. Det strulade ihop sig då de måste jobba konstiga tider, och då skulle Nemo bli lidande om han inte fick möjligheten att våldgästa oss. Så vi tog på oss jobbet och blev med hund, om så bara för några dagar.

Idag har vi dessutom tagit med honom på äventyr, Pers kusin fyllde nämligen år idag. Och det skulle egentligen firas på lördag, men då har vi fullt upp med att vara på Melodifestivalen som sänds härifrån Skellefteå. Då passade vi istället på att hälsa på idag, med Nemo som svans. Shakira var också där, Pers mammas hund, men dom kom inte så bra överens. Shakira var mest bara förbannad över att Nemo inte lät hennes rumpa vara, haha!

Skellefteå Kraft Arena, stället där deltävlingen från Skellefteå kommer visas.

(Bilder: google.se)
 
Annars har det nog inte hänt så mycket som mina besökare missat, tror jag. Kommer jag på något så återkommer jag. Fast.. Det kommer jag göra även om jag inte kommer på något som hänt på senaste, redan imorgon (om blogg.se tillåter) kommer ett inlägg med bilder från de senaste dagarna. Paparazzi-Tina is still going strong.

Tröttheten tar över

Är olagligt trött just nu, ögonlocken väger minst ett ton och skallen hänger inte med. Trots detta ska vi se på någon film snart, och frossa i ostkrokar (jag och Ellen gav upp vårat godislöfte idag).

Idag i alla fall, efter att vi varit in med pappas dator (han fick lämna in den igen gratis) så följde jag med mamma, mormor, Ellen och Anja upp på solbacken för att handla. Mamma var himla generös och bjöd mig på maten som jag hade tänkt handla på ICA, hon bjöd mig/oss också på ostkrokarna från ÖB. Ibland har man tur, eller så har man en snäll maaami :-) Tack ♥


Nu orkar jag inte skriva nåt mer. Återkommer imorgon!

Godnatt i förskott ♥

BW data

Idag ska jag och Per följa med pappa till BW Data. Han hade lämnat in sin stationära dator där för ca 4 veckor sedan för att kolla vad det var för fel på den (den ville inte starta längre). Han fick då svaret att han behövde ett nytt grafikkort. Han beställde ett nytt och Per satt in det igår. Men datorn startar fortfarande inte, så nu ska vi gå in och se till att dom kollar upp datorn ordentligt och hittar vad som egentligen var fel, gratis.

Har inte så mycket annat att dela med mig av just nu, och det är lika bra att inte skriva mer nu då. Än att skriva nåt som ändå ingen vill veta, fast det kanske jag alltid gör? Skriver nåt som ändå ingen vill veta alltså. Hmm.. Hur som helst är det kul för i alla fall mig att kunna kolla tillbaka i bloggen och se vad jag hade för mig då. Sådetså. Haha :`)

Kollade igenom bilderna som jag förde över igår, för att kanske kunna hitta någon bild som passade till inlägget. Det gjorde jag inte, så då bjuder jag på dessa istället. Bilder från när vi åt middag en dag för några dagar sedan. Det är jag som brukar sitta vid krymplingbordet, mihi. Hade dessutom på mig min älskade sarong från Turkiet, med på bilden är även mitt "mobilband".

Kattmys och film

Kvällen har bestått av kattmys, jeansprovning, stuvade makaroner och simpson. Nu ska jag återigen försöka få Per att se en film med mig, mihi♥ Brukar inte vara så svårt, så jag hoppas på framgång även denna kväll. Igår såg vi "The Boy In The Striped Pyjamas", och den var underbart bra. Så himla fin, och.. Jag finner inga ord. Och man kan verkligen, v e r k l i g e n, V-E-R-K-L-I-G-E-N inte förstå hur människor har kunnat behandla andra människor på det viset. Helt insaine! Har ni inte sett den tycker jag verkligen ni ska ta er tid och göra det, du kommer inte ångra dig.

Tillbaka till det jag tänkte säga när jag kom på att jag skulle berätta om den där filmen. Ikväll vill jag också se en seriös film, gärna om andra världskriget. Tycker det väldigt intressant att se film/läsa om, men det är så jäääkla svårt att förstå att det faktiskt har varit så.. På riktigt. Människor har alltså gjort så... Och trott på... Och genomfört... På denna planet... Mina hjärnceller räker lixom inte till.

Nu till något helt annat! Några bilder från kvällen:

Werner på bild, tog några med Wella också men medans jag laddade upp dem på datan dog batteriet -suck-

(förstår inte mig på dom som fotar sin outfit vareviga dag, hur gör ni?!)

Edit: Frågade just om han ville se film med mig, och det ville han. Dags att söka upp någon sevärd.
Gotta go, pusspåer :*

10 saker jag är tacksam över

Blev utmanad av sötaste Miahmaria att skriva tio saker jag är tacksam över, och den utmaningen antar jag såklart.

Här kommer min lista på de 10 av de saker jag är tacksam över:
1. Min underbara pojkvän/sambo.
2. Mina underbara vänner, som ställer upp i vått och torrt.
3. Min familj och mina mor&far föräldrar som jag älskar såsom dom älskar mig.
4. Våra otroligt mysiga katter.
5. Vårat fina hem som ger oss tak över huvudet varje dag.
6. Att jag får vara frisk och har hälsan i behåll.
7. Att jag har hela och rena kläder att ta på mig varje dag.
8. Att jag, trots att vi inte alltid har så bra med pengar, aldrig behöver gå hungrig.
9. Att det finns så många omtänksamma människor, kända som okända.
10. Att jag faktiskt har 10 saker att vara tacksam över.

Jag är egentligen så lyckligt lottad som har allt detta,
är bara svårt att inse det ibland.



Tänkte länka till några som jag utmanar till att lista
10 saker de är tacksamma över
på sin blogg:
Maria
Åsa
Jesicca
Rebecca
Och alla andra som vill anta utmaningen.



Tidiga födelsedagspresenter och garderoben

Här är bilderna på jeansen och skorna jag fick av mamma och pappa som tidig födelsedagspresent:


Tack ♥

Tog även lite bilder på garderoben, bilderna kommer nedan.
Före:

efter:

Nu känns det lite roligare att välja kläder på morgonen. Gillar egenligen verkligen inte när allt ligger huller om buller, men av någon anledning är det väldigt lätt hänt att det blir så.. Hmm. Det är också en sak som jag ska bli bättre på, jag ska vika kläderna ordentligt och lägga allt på sin plats.
Varför är det så himla svårt egentligen?


Fast i något som liknar ett klister

Hellu! Har varit på stan med min mamma och Ellen idag, vi gick sedan på stan och jag fick välja ut vad jag ville ha som min födelsedagspresent. Jag fyller ju tjugo den 24 februari! Jag valde ett par skor på DinSko och ett par jeans från Gina Tricot (lägger upp bilder på det i ett senare inlägg). När jag kom hem diskade jag undan, bäddade sängen och rensade samt vek om alla kläder i garderoben. Har varit katastrofalt där inne ett bra tag nu.

Sitter just nu bara i soffan och slappar, läser bloggar och funderar. Det är så mycket jag vill, men på nåt skumt sätt känns det som jag sitter fast i något som liknar ett klister. Hmm.. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, är så jävla less på att bara vara hemma och vara arbetslös. Är så jäkla less på dessa tider!


Ska föra över bilderna från kameran nu, så uppdaterar snart igen med bilder från dagen. Tjingeling!

Beck - Flickan I Jordkällaren

Idag har jag hunnit med en hel del. Jag har diskat bort ett berg av disk, har låtit det stå alldeles för länge. Gud, jag måste bli bättre på att hålla efter med detta. Det skulle ju vara så mycket enklare, men av nån anledning vägrar inse det. Aja, jag ska bli bättre på det, punkt slut. Efteråt plockade jag undan, bäddade sängen, damsög och dammtorkade inne på toan. Mihi, nu är det fint här hemma igen!

Där nångång ringde även mobilen och det var min syster som undrade om hon och min andra syster kunde komma och vara hos oss tills bussen gick, och det var klart att dom kunde det. Så vi har suttit och sett på Top Model Canada, var nåt maraton idag, medans Per vilade. Min stackars sjukling. Hoppas bara jag slipper bli smittad, har inte tid att vara sjuk. Fast egentligen har jag all tid i världen, men.. Jag vill inte bli sjuk. Vem vill det lixom? Jag tyckte i alla fall inte att rätt person som vann, men vad gör det för skillnad? Vet inte om jag kan avslöja vem som vann, kanske nån som inte sett det än. Så jag undviker det.

Var sjukt sugen på en daimstrut idag, var hur länge sedan som helst jag åt en sån. Men hemma hade vi glass och kolasås, så det åt vi istället. Det var gott det med! Nu väntar vi på att Beck ska börja, tycker det är mysigt att de visar en Beck-film varje söndag. Så den ska vi se.

Hoppas ni haft en bra söndag!

Tina tipsar

denna sida kan du själv kolla vilka ord du ofta använder på din blogg.
Detta var ordsamlingen jag fick upp då jag sökte på min:


bloggtorka AB

Hej och hå, vilken bloggtorka! Har inte suttit så mycket vid datan i helgen. Har haft bättre saker för mig :-) Haha! I fredags var jag i alla fall på stan med Sara, hon skulle ha en arbetsintervju och var så nervös så jag följde med henne ner på stan. Efter det gick vi omkring ett bra tag och sedan slutade det med att vi satt på Waynes i två timmar :,D Jag följde med henne hem efter detta, vi snyggade till oss, jag for hem och åt middag och for sedan på fest på Moröbacke som avslutades på Oleary´s.

Såhär ser det ut där man går upp till Waynes i Skellefteå:


Och här är Oleary´s i Skellefteå:



Lördagen var jag lite seg, och Per var sjuk. Men Maria kom i alla fall från Piteå med sina föräldrar för att gratta hennes morfar, men hon lyckades smita undan ett tag och gästade oss. Sedan stoppade jag om Per i sängen och gick jag ner till Sara. Väl där åt vi paj, såg på Hitta Nemo och sedan somnade jag en stund i hennes soffa. Haha! Efter att jag kommit hem gick jag och Per och la oss med varsin lap i knät och headset. Han såg på NCIS och jag såg på Penelope. Och då gjorde jag det kanske klantigaste jag gjort. Låg alltså på rygg i sängen med benen böjda och lapen i knät, det började klia på ryggen så jag böjde mig på nåt konstigt sätt för att komma åt och då tippade datorn ner.. Rakt på mitt öga. Så nu har jag en bula just bredvid ögonlocket. Haha! Är huvudet dumt får kroppen lida :,D

Nu ska jag svara på mina kommentarer och sedan ska jag se till att få något i magen -kurr-

Accepted

Idag har vi även hunnit se en film- Accepted. Tyckte den var rätt kul, inte så kul som en bra komedi ska vara. Men lagomt kul. Det är en highschool film, fast i detta fall egentligen en collage film. Bra handling och lärorik handling blandat med humor, och bra skådespelare. Mjamja, gör som ni vill. Se den eller se den inte, vet som inte om den är värd att rekomenderas egentligen. Fast den var inte dålig.. Okej, ni har säkert förstått att jag inte riktigt bestämt mig. Så nu slutar jag skriva. Jag gör det bara mer och mer invecklat och svårare för mig själv. Haha! Lägger i alla fall upp en bild med han som har huvudrollen i filmen:


Busväder

Idag far pappa och mina småsystrar upp till farmor och farfar för att köra skoter och umgås. Vi fick följa med om vi ville/kunde, tyvärr gick inte det eftersom någon isåfall måste ta hand om våra katter hela helgen. Och det är himla svårt att få tag i någon som har tid, men det gör inte så mycket. Det kommer fler chanser.

Imorse då jag vaknade tänkte jag gå ut på en morgonpromenix, men då jag tittade ut genom fönstret ångrade jag mig snabbt. Det är ett riktigt jäkla snöoväder idag, man ser knappt ut. Hörde rykten om att det ska komma en halv meter snö till och med, så det lär väl hålla i sig. Blir förkyld bara jag tänker på det :,D Nemen, det är bra att snön kommer nu så vi kan göra bort det. Man har som blivit bortskämd denna vinter. Har varken varit så kallt eller så mycket snö.

Detta är då en bild på torget i Skellefteå, även kallad Kuken av någon konstig anledning?


Angående statistiken

Statistiken jag skrev om igår som bara helt plötsligt var borta är nu tillbaka i vanlig ordning.
Gillar när saker och ting ordnar sig bara sådär.


Dagen i ord

Idag har vi haft besök av någon snubbe från Umeå som ville sälja på oss några uppslagsverk (?) och andra böcker. Kloka som vi är tackade vi nej, gillar inte sånt som ska betalas en gång om månaden i flera år. Det känns alltid som man ska bli lurad. Vet inte varför, får som bara en känsla av det. Och föresten, vem behöver egentligen uppslagsverk för tusentals kronor när man har tillgång till internet? Haha!

Förutom detta mystiska "sällskap" har vi myst med katterna och ätit varma mackor och kokta ägg. Mjammi! Ikväll ska vi kanske fara och grilla pinnbröd och korv. Annars är jag sugen på att gå på bio och se Yes Man, känns ännu roligare att fara och göra det nu eftersom Per tjänat ihop biobiljetter genom att göra några undersökningar någonstans. Få se vad Per tycker låter mest lockande. Han kanske till och med bara vill vara hemma och se på film? Ja, vi får se som sagt var.

Irritation och Jim Carrey, bra kombination?

Gud så irriterande, igår (eftersom klockan är över tolv) så hade jag besöksrekord. Men självklart är det just då det ska bli nåt tjall för blogg.se och all statiskik för den dagen, just den dagen, försvann. Hela 09-02-03 dagen är borta ur mitt statistikregister. Just my luck.. Men vi löser detta enkelt, so here is the deal: alla ni som besökte mig igår måste klicka er in på min sida igen för att ställa detta till rätta. Tack allihopa! Och välkomna hit såklart :,D

Hur som haver, jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag skulle försöka få Per att se en film med mig. Och det gick vägen. Så vi lagade spaghetti och skinksås (med kassler istället för skinka) och såg Liar Liar. Underbar film! Jim Carrey är underbar, helt enkelt ♥ Blev dock ännu mer sugen på att se Yes Man nu, måste fixas.

Har ni inte sett denna film, så måste ni lova mig att se den så fort tillfälle ges. Okej?

Besök på stan och filmtips

Idag när jag vaknade kom Hasse förbi för att umgås med mig, jag käkade frukost och han käkade lunch hemma hos oss. Sedan gick vi ner på stan och mötte upp Emelie efter ett tag, satt på Kitchen i säkert två timmar och gick sedan till Frasses. Lata som vi var åkte vi buss hem, väl hemma har jag bara väntat på Per som firat sin systers sambo som fyller år. Att vara på stan en hel dag utan pengar är inte lätt, och det är dessutom är det alltid då man hittar de perfekta kläderna, finaste väskorna, vackraste smyckerna och snyggaste skorna. Men, det är bara att vänja sig.. I guess.

Nu ska jag övertala Per att vilja se någon film med mig,
har ni några förslag på bra filmer får ni mer än gärna tipsa mig/oss.

Ge mig min sömn tillbaka

Per verkar sova så skönt här bredvid mig, och jag är inte ens trött och batteriet på datorn är snart slut.


Melissa Horn - Sen en tid tillbaka

Jag har hittat världens kanske bästa låt (<--klick) med Melissa Horn. Brukar inte gilla sån här musik egentligen, men låten är så... Sann. Jag tycker alla borde lyssna på den, och alla borde gilla den. I alla fall texten. Det här är som en låt som man inte kan ogilla, även om man inte gillar sån musik egentligen som sagt var. Kom igen nu allihopa, ge den i alla fall en chans ♥


Med detta sagt vill jag även hälsa alla en god natt.

Tina tipsar

Nu är det hög tid för ett tips. Det jag tänkte tipsa er om idag är Pepsodent - White Now. Testade denna hemma hos pojkvännens mamma, och belive it or not: det fungerar! Tänderna blir betydligt vitare och fruktansvärt blanka redan efter första användningen. Läste om den på några forum, och där var det delade meningar. Men för mig och Per fungerade det verkligen. Har glömt bort denna tills jag såg den på reklamen för några dagar sedan, och vid nästa tillfälle följer en tub med mig hem. Så, vill ni få vitare och blankare tänder på 2 minuter tycker jag ni i alla fall ska ge denna en chans.



Update: Min kära vän Elin undrade vart man kunde köpa denna. I fall någon annan undrar samma sak kan jag berätta att den går köpa på "vanliga" matvarubutiker som ICA, Willys, Konsum osv.

Den nya frisyren

Sådär ja, nu har jag varit hos frisören och fått bort riset. Skönt! Blev dock inte så nöjd som jag hoppats på, men å andra sidan så blir jag nästan aldrig det heller. Hade gärna fått vara mer uppklippt och kortare lugg, men innan jag hann säga det sprayade hon i hårspray. Aja, ni ska få se några bilder i alla fall:

Vad tycks?

The new me, klockan 14.00 idag.

Var väldigt nära att jag glömde att jag har klipptid idag klockan 14:00. Nu är jag nervös, som alltid när jag ska till frissan. Hoppas jag kommer bli lika nöjd som förra gången, trots att jag kommer klippa det kortare denna gång. Håret växer så otroligt fort när det är nyklippt. Nu har jag en jäkligt misslagom längd, håret "ligger" på axlarna och är för långt för att kallas page och för kort för att kallas långt. Dessutom går det inte göra ett skit med frisyren, det hänger som bara där. Trist! Nu hoppas jag att alla håller tummarna för att jag kommer bli nöjd.


Dessa frisyrer tycker jag är himla snygga, hoppas jag kommer bli lika snygg i riktig page som dom är.

RSS 2.0