Bildhistoria


Här kommer bilderna från dagarna hos mormor och morfar:


Dessa bilder blev tagna under själva förberedelsen. Vad vi gjorde var alltså att fästa denna "grund" som sedan ska bli en solplatta uppe i morfars jaktkoja. 5 spännband och 16 skruvar senare satt det som sten. Men dock fortfarande oklart om detta skulle hålla hela vägen upp med skoter (tar ungefär en timme att köra upp dit).

Dagen efter steg vi upp tidigt för att det skulle måsta gå så himla sakta. Jag satt bak och fram på skotern medans morfar körde, Per satt längst fram på "släpet" som höll upp den blivande solplattan.


Per var mycket rädd (dessutom blek) att detta skulle tippa och han skulle göra sig illa. Även morfar uppfattade detta och bestämde sig för att tänka om. Vad Per då fick göra var att byta ställning till detta:


Resan upp gick nästan felfritt. Ett snedsteg skedde och skotern körde fast:

Men eftersom morfar har stor skotervana så var detta mycket lättlöst. När vi väl tagit oss upp ur detta hål så var målet nära, vi var alldeles snart framme.

När dessa bilder togs hade vi lossat spännbanden och skruvat lös skruvarna, sedan lyft ner åbäket och lutat det mot en björk mittemot jaktkojan.


Summan av kardemumman- We made it!

Innan vi lossade detta startade morfar kaminen inne i stugan, eftersom vi efteråt skulle äta en välförtjänt lunch uppe i fjällen. Renskav och mjukkaka med morbrorsaft (Pers påhitt). Under tiden vi lossade detta blev stugan varm och efteråt gick vi in och gjorde iordning för mat.


På vägen hem satt jag och Per tillsammans på ett renskinn på den annars tomma "släpen".


Alla bilder är klickbara, om det är någon som missat det :,D

Postat av: Per Sjölin

Haha! Ja det där var en spännande historia. Var rätt äventyrligt att stå där bak på medarna också. Höll på att klämma av mig fötterna några gånger. Men det gick ju.



Mycket vackra bilder! ;)



Älskar dig, lagkompis!

2009-03-12 @ 12:44:56
URL: http://www.faps.se
Postat av: Alisa -[Amor Vincit Omnia]-

ÅÅh tusen tacK:D Och idag kom soffan:D DÅ jäävlar är vardagsrummet klart:D

2009-03-12 @ 12:50:57
URL: http://alisagonzalez.se

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
VIP?

Din M@il, tack


Och sist men inte minst, din bloggadress.

Kommentar:

Trackback